sonsoreret-indhold

Syngentas sorter viser igen et stabilt udbytte, og sorterne har en god standfasthed - testet i både 2018 og 2019, hvor andre sorter har haft problemer med lejesæd.

SY Milkytop leverer også igen i år top-udbytter med god kvalitet. Sorten Actual har en af de bedste foderkvaliteter på markedet, med et flot forhold mellem stivelse og tørstof samt den gode fordøjelighed. Den nye sort SY Abelardo er nu på markedet, og vi forventer også her en stabil sort, der leverer et godt udbytte. Generelt for Syngentas sorter er, at sorterne er standfaste og uden lejesæd - og med en tidliglighed i intervallet FAO 180-200.

Resultaterne fra årets syv Landsforsøg er blevet godkendt - Fire lune og tre kølige. Der ses ikke de store forskelle mellem sorterne. Året har dog budt på meget varierede vækstforhold, og det samlede generelle resultat har været tilfredsstillende - hverken prangende eller helt i bund - og med lokale variationer. Det milde vejr i september og oktober er især blevet udnyttet af ?stay-green? typerne, hvor en uges ekstra vækst giver op til 700 FE/ha.

Til sæson 2020 markedsfører vi følgende sorter: SY Nordicstar, SY Milkytop, Actual, SY Abelardo (Nyhed) samt SY Karthoun. SY Milkytop & SY Nordicstar kan leveres i mini-bigbags indeholdende 20 units (rækker til 10 ha).

Forhandlere :

DLG: SY Milkytop & SY Karthoun.

DLA: SY Nordicstar & SY Abelardo

Hornsyld Købmandsgaard/Brdr. Ewers: Actual

Landsforsøg 2019

Forsøgene er opdelt på kølige og lune lokaliteter og er farvekodede efter tidlighed: tidlig (blå), middeltidlig (brun), sildig (rød). De præsenterede Landsforsøg er delt op for henholdsvis kolde lokationer (Aulum, Nørager og Vrå blev godkendt), samt varme lokationer (Ullerslev, Løgumkloster, Holsted og Skælskør).

Læs mere om Syngentas majssorter her.