Der er et oprør i gang ude på landet.

Danske bønder vil ikke finde sig i at blive beskyldt for at svine miljøet til - når vi kan påvise, at det ikke er tilfældet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den årlige miljørapport om vandmiljøets tilstand har mere end én gang bekræftet, at der ikke udledes mere kvælstof, heller ikke efter indførelsen af Landbrugspakken. Alligevel har Folketingets røde flertal med henvisning til skrivebordsberegninger nu bestemt, at landmanden skal dyrke sine marker med efterafgrøder ? der samler overskydende kvælstof op.

Problemet er, at efterafgrøderne forværrer klimakrisen:

Der vil blive brugt mere CO2 - via traktorkørsel og lignende - på at etablere en efterafgrøde, end hvis landmanden blot såede en "rigtig" vinterafgrøde, der kan bruges til fødevarer (brød, øl, foder og så videre).

Ikke dyrkbare arealer

Det kan i øvrigt ikke lade sig gøre at etablere 260.000 hektar ekstra efterafgrøder. Det er der simpelthen ikke dyrkbare arealer til i Danmark.

Det er et fejlskud og et af de værste tiltag, landbruget har været udsat for til dags dato - og skal derfor tages af bordet omgående.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er nu, at landbrugsfamilierne i hele Danmark - uanset om de er medlemmer af Bæredygtigt Landbrug, landboforeningerne eller andre organisationer - skal stå sammen og sige:

Ikke mere. Vi fødevare-producenter har fået nok af latterlige, ufaglige regler, der ikke virker - andre steder end i et regneark.

Følg og bak gerne op om "Oprør fra landet" på facebook.