Ny krønike om fællesdyrskuets historie gennem 60 år.

Nu er de store sønderjyske fællesdyrskuers historie blevet skrevet. Den 2. juli 1937 åbnede man i Aabenraa med stor succes det første dyrskue. I året 2019 var det blevet til 60.

Det sønderjyske Landbrugsråd vedtog, at man ville have historien om de store, glade og grønne begivenheder skrevet i tide. Opgaven gik til journalist Torben Ølholm. Han havde gennem mange år dækket dyrskuerne for DR/Radio Syd/P4Syd. Og nu har han så skrevet en krønike om de sønderjyske fællesdyrskuer, der fortsat lever og har det godt, skriver Det sønderjyske Landbrugsråd i en pressemeddelelse.

rich-media-1
Sønderjyske Fællesdyrskue 2019.

Krøniken fortæller ikke alene om dyrskuerne. Den beretter i kort form også om, hvad der skete i Danmark og verden gennem de 82 år med de 60 skuer. Man møder undervejs en række markante sønderjyske landmænd. Og mange små forbløffende fortællinger er vævet ind i den store historie. Kan nogen mon huske, at der i 1980 var et godt tip om at skifte fra svin til kaniner? Hvordag gik det til, at dyrskuet i 2013 kom i Billed-Bladet? Og hvorfor kom formand Mao med i en dyrskuetale? Stort og småt er samlet til en krønike på 183 sider med mange bileder og årets måske korteste titel: "MUUH".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bogen kommer ikke i handlen. Men samtlige medlemmer af landsdelens fire store landboforeninger får den. Og andre interesserede kan henvende sig hos foreningerne.

Bogen bliver præsenteret 6. december hos LandboSyd bliver bogen præsenteret.