Nordmannsgran, rødgran eller plastik? Når hr. og fru Danmark danser om juletræet den 24. december, bliver det for flere og flere rundt om et træ af plastik. Salgstal fra Plantorama, der er landets største kæde af havecentre, viser nemlig en markant stigning i salget af kunstige juletræer.

Mens der i 2014 blev solgt plastiktræer for 843.380 kroner, lød tallet sidste år på 2.037.503 kroner - en stigning på 141 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

At folk i stigende grad vælger de kunstige plastikjuletræer frem for de naturlige gransorter overrasker imidlertid trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg.

Imod trenden

- Det går jo direkte imod den megatrend, der er i tiden. De sidste ti år har vi i højere og højere grad søgt det naturlige og autentiske. Vi har endda set, at folk forsøger at trække naturen med ind i hjemmet. Der er dog nogle rent praktiske perspektiver, der giver god mening, fortæller Mads Arlien-Søborg og uddyber:

- I øjeblikket er der meget fokus på genbrug og bæredygtighed, og det hænger fint sammen med, at flere vælger en type juletræ, der kan genbruges år efter år. Og med et kunstigt træ behøver du heller ikke gå på kompromis med kvaliteten i nær samme grad som tidligere. Man skal jo faktisk helt hen og røre, før man kan se forskel.