Fortiden har indhentet Jonas Balleby. For en måned siden overtog han en grund uden for Stoholm ved Viborg. På grunden ville han bygge en kostald, men fortiden satte en kæp i hjulet på gravearbejdet. En prøvegravning foretaget af lokale arkæologer viste spor efter en jernaldergrav og en bosættelse, der består af cirka syv jernalderhuse.

Det skriver TV-Midtvest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en sådan situation træder Museumsloven i kraft, og den siger, at det er grundejeren, der skal betale for den arkæologiske udgravning. Det er en politisk beslutning, der falder sammen med indførelsen af Museumsloven i 2002. Derfor skal arkæologerne følge de retningslinjer, der er udstukket af Slots- og Kulturstyrelsen, og de siger, at det er bygherren - altså Jonas Balleby - der skal betale udgravningen. Ifølge mediet risikerer han, at regningen løber op i 250.000 kroner.

Dette beløb kan udgøre en større eller mindre del af den samlede finansiering, men problemet for Jonas Balleby er, at han ikke kan låne penge til at betale dette beløb, fordi det er de yderste penge.

Til TV-Midtvest siger han, at der ikke er nogen opsparede midler at betale med.