Abonnementsartikel

Venstre stiller spørgsmålstegn ved Landbrugsstyrelsens nyeste stillingsopslag, hvor arbejdsstedet er opgivet som København. Opslaget strider mod intentionerne om udflytningen af statslige arbejdspladser, mener Venstre.

Landbrugsstyrelsen, som til dels har til huse i Sønderjylland, har slået en ledige stilling som vicedirektør i Landbrugsstyrelsen op med angivelse af København som nyt tjenestested. Tjenestestedet for vicedirektøren har ellers hidtil været Augustenborg på Als.

- Stillingsopslaget tyder jo på en helt ny retning i forhold til vores tidligere V-ledede regering, som netop udflyttede statslige arbejdspladser. Efter Socialdemokratiet nu har indtaget regeringskontorerne, tyder noget altså nu på, at statslige arbejdspladser er på vej til at flytte fra provinsen og landdistrikterne til København, siger Erling Bonnesen, fødevare- og landbrugsordfører for Venstre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg stiller mig noget uforstående over for den nye retning. Socialdemokratiet har tilsyneladende så småt sat gang i en proces med at rykke de statslige arbejdspladser tilbage til København, og det vil jeg have en forklaring på - i første omgang fra fødevareministeren, siger Erling Bonnesen.

- Derfor vil jeg på onsdag stille spørgsmål til ham i folketingssalen, så vi kan få belyst, hvorfor man nu pludselig vil rykke denne udflyttede stilling tilbage til København. Samtidig vil jeg gerne vide, om der i de socialdemokratiske regeringskontorer er sat en større proces i gang med henblik på at rykke flere af de udflyttede arbejdspladser tilbage til hovedstaden, siger Venstres ordfører for fødevarer, landbrug og dyrevelfærd, Erling Bonnesen.

Danmark i balance

- Da vi sad med regeringsmagten, havde vi i Venstre stort fokus på at skabe et Danmark i bedre balance og lancerede i den forbindelse to store udflytningsrunder, hvor vi rykkede en stor del af de statslige arbejdspladser ud af hovedstaden og ud til resten af landet. Herunder blev store dele af Landbrugsstyrelsen rykket til Augustenborg og Tønder i Sønderjylland. Et rigtigt fornuftigt træk, eftersom der er lidt flere landbrug i Jylland end i København, fortsætter Erling Bonnesen og undrer sig altså over den nye retning i forhold til de statslige arbejdspladser.

Erling Bonnesen har også indkaldt fødevareministeren i samråd i landdistriktsudvalget som en opfølgning på spørgsmålene i folketingssalen, så det kan blive klarlagt, hvad regeringen har gang i.

Erling Bonnesen har stillet følgende samrådsspørgsmål:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeren bedes redegøre for sagen, herunder den store usikkerhed, flytningen skaber om hele landdistriktsudviklingen samt de negative påvirkninger for væksten, beskæftigelsen og investeringerne

i landdistrikterne, når regeringen starter ny centralisering og dermed et Danmark i ubalance.