Abonnementsartikel

Det er nu muligt at klippe 8,6 meter i bredden uden brug af front-PTO.

Müthing har speciale i slagleklippere og nu præsentere den tyske producent endnu en slagleklipper i programmet. Navnet på den nye model er MU-PRO/F Trail. Trail betyder, at der er tale om en bugseret slagleklipper, og maskinen består af et triplesæt, som er sat på en bugseret vogn. Det betyder, at man kan nå op på 8,60 meter uden brug af front PTO.

Den bagerste enhed består af en MU-PRO 280, som også kan benyttes som en soloenhed til enten front eller bag-montering. Den bugseret slagleklipper kan benyttes af traktorer fra 200 til 500 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er bestemt tale om meget kraftige slagleklippere, med et hav af udstyrsmuligheder, blandt andet den patenteret haj-fine, som sidder monteret over rotoren, og på den måde sikre, at det materiale, som ikke er klippet i første omgang, får endnu en tur forbi slaglerne, inden det blæses bagud, fortæller Kim Lund Hansen, salgsansvarlig for Müthings landbrugsmaskiner hos Brøns Group i forbindelse med Agritechnica 2019, hvor maskinen blev introduceret.

rich-media-2
Forskellige typer og forskellige mængder af afgrøder, kræver justering for at skabe en optimal knusning og dermed en mere optimal nedbrydningsproces.

Vario-Shift

En nyhed er også Vario-Shift-funktionen som giver stor fleksibilitet. Der kan under kørsel ændres på modskæret, og dermed kan knusningen af materialet ændres løbende. Modskæret justeres hydraulisk og variabelt. En synlig skala giver føreren overblik over den aktuelle indstilling af modskæret.

- Det er også helt unikt med et justerbart modskær, som både kan stilles manuelt samt automatisk med hydrauliske stempler. Med den kan man bestemme det sug der skal være i maskinen, og knusningen af materialet, ifølge Kim Lund Hansen.

Forskellige typer og forskellige mængder af afgrøder, kræver justering for at skabe en optimal knusning og dermed en mere optimal nedbrydningsproces.

rich-media-3
Skalaen giver overblik over den aktuelle indstilling af modskæret.