Abonnementsartikel

Radikale Venstre er klar med beslutningsforslag om forbud mod anvendelse af glyphosat på private grunde og offentlige arealer fra sommeren 2020.

Miljøordfører for Det Radikale Venstre, Zenia Stampe, fortæller at partiet i disse uger arbejder på at fremlægge et beslutningsforslag, der pålægger regeringen at undersøge et forbud nærmere og komme med et egentlig lovforslag med et forbud. De radikale ønsker et forbud mod glyphosat på private grunde og offentlige arealer allerede fra sommeren 2020.

Partiet bakker også op om EU-forbuddet om helt at forbyde brugen af glyphosat i landbruget fra 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I november 2017 blev godkendelsen af glyphosat efter megen politisk polemik i EU forlænget i fem år trods store politiske og følelsesmæssige udfordringer. Indenfor det næste år skal der sendes en ny ansøgning af sted til EU for at få fornyet godkendelsen i 2022. Men endnu har ingen lande taget initiativ til sådan en ansøgning.

Først kom Østrig med et forbud mod glyphosat, og senere har også Tyskland meldt ud, at det fra 2023 vil være forbudt at bruge ukrudtsmidlet i nabolandet.

Miljøminister Lea Wermelin (S) kalder det tyske forbud for en "interessant melding," men at et dansk forbud mod glyphosat ikke lige er på trapperne. Hun vil i stedet drøfte forbuddet med sine tyske kolleger.