Dansk Maskinhandlerforening arbejder intenst for at understøtte rekruttering af unge til branchen.

På Dansk Maskinhandlerforenings generalforsamling brugte formanden en del af sin beretning til at tale om branchens udfordringer med rekruttering.

Han fremhævede besøg af 500 skoleelever på Agromek som et led i rekrutteringen af lærlinge, og han fremhævede konkurrencen om at blive Danmarks bedste lærling som et vigtigt arrangement med betydning for den fremtidige rekruttering.

- De kan tjene som inspiration for de unge, vi skal have ind i branchen i fremtiden. En færdiguddannet landbrugsmaskinmekanikerlærling er en attraktiv medarbejder, som mange andre brancher står på spring til at få fat i, sagde formand Jens-Aage Jensen.

Vinderen af konkurrencen blev Daniel Højberg, Johannes Mertz, Maribo, som blev hyldet på generalforsamlingen, selvom han ikke kunne være til stede på generalforsamlingen i Middelfart.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Til gengæld fik hans chef, direktør Christian Holst en erkendtlighed med til Daniel Højberg.

Jens-Aage Jensen fortalte også om et initiativ fra foreningen om at påtage sig jobbet som "Rollemodel for Elevernes Erhvervsorganisation".

- Elevernes Erhvervsorganisation har de seneste tre år kørt et projekt, hvor de sender lærlinge og elever ud til folkeskoler og holder foredrag omkring deres uddannelsesvalg. Det projekt er lige blevet forlænget med yderligere tre år, og vi er derfor glade for, at Jesper Bach Nielsen fra Semler Agro har påtaget sig opgaven, sagde Jens-Aage Jensen.

World Skills

Generalforsamlingen hyldede også den danske deltager ved World Skills i Rusland fra den 22. til 27. august.

- Det var 45. verdensmesterskab i faglige konkurrencer som havde 1.354 deltagere fra 63 lande. Danmark havde sendt verdens bedste landshold med 15 danske deltagere - heriblandt var danske Anders Sørensen fra J. Hundahl, som opnåede et fint resultat under vanskelige betingelser.

Og derefter blev Anders Sørensen hyldet sammen med maskinhandlerforeningens Per Hedetoft, der var med på turen til Rusland.

Årets læreplads

Afslutningsvis rundede Dansk Maski handlerforening sin generalforsamling af med at kåre årets læreplads.

Det er tredje år i træk, at en maskinforretning får denne hæder. Tidligere er titlen gået til Yding og Grundvad.

Det var direktør Klaus Nissen, som forestod udnævnelsen, som han lagde op til ved at pege på mangel på kvalificeret arbejdskraft som den største enkeltstående risikofaktor for de danske maskinhandlere.

- Der er mindre årgange på vej de næste 15 år, og det betyder, at det bliver sværere at rekruttere medarbejdere, konstaterede han.

Årets læreplads blev Hjallerup Maskinforretning, som Klaus Nissen fremhæcede for en trofast opbakning til rekrutteringsinitiativer og gang på gang bakker op om sine lærlinge, blandt andet ved at indstille dem til foreningens legater.

Men da administrerende direktør Morten Bordvik fra Hjallerup Maskinforretning ikke kunne deltage i hele generalforsamlingen, bliver hæderen eftersendt.