I årtier har Miljøministeriet gennem rådgivning til kommunerne medvirket til mindre vedligeholdelse af vandløbene med henblik på at hæve vandstanden og skaffe mere oversvømmelse.

Når man så gør opmærksom på realiteterne og beviser det ved at citere ministeriets vejledninger, melder skiftende ministre hus forbi og henviser til, at det er kommunerne, der er ansvarlige vandløbsmyndigheder. Ja, en tidligere minister kaldte det "absurd" at beskylde ministeriet for at være medskyldige i oversvømmelserne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nu er der så endnu et frisk bevis på, hvad der foregår:

Jyllands-Posten kunne den 20. november meddele:

Efter at både kommuner og grundejere har efterlyst mere grødeskæring i Gudenåen udtaler miljøminister Lea Wermelin følgende:

"Grødeskæring har jeg opfordret til, at vi parkerer indtil videre. Der er uenighed om effekten - derfor er det op til Miljøstyrelsen at komme med en faglig afgørelse".

Her lægger ministeren det altså endnu en gang i hænderne på Miljøstyrelsen at skalte og valte med landet, hvorefter de nægter sig skyldige i ødelæggelserne i by og på land.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiden er inde til at hente hjælp fra rigtige hydrologer - gerne fra Holland, hvor de har forstand på sådanne ting.

Danske konsulentfirmaer, der er aflønnet af ministeriet, kan åbenbart ikke se problemerne i at store dele af landet står under vand, når bare de har deres på det tørre.