Eleverne på Dalum Landbrugsskole er godt kørende. Skolen har netop investeret i fire nye Case IH traktorer med tilsammen 555 hestekræfter under hjelmene. De nye traktorer er udstyret med masser af ny teknik, som skal klæde eleverne godt på til fremtiden.

- Det er vigtigt for os at følge med udviklingen, så eleverne er helt up-to-date med det udstyr, der findes ude i landbruget, siger forstander Jens Munk Kruse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

GPS-teknologi og autostyring

To af de nye traktorer er udstyret med avanceret GPS-teknologi og autostyring, hvilket gør det muligt at programmere traktorerne til at følge forudbestemte linjer i marken samt anvende de hydrauliske redskaber via Isobus-systemet. Der er også en traktor, som er forsynet med centralsmøringsanlæg.

- Vi vil gerne introducere eleverne til så meget forskelligt udstyr som muligt, mens de er på skole. Derfor skifter vi som udgangspunkt traktorer hvert tredje år. Samtidig undgår vi risikoen for en dag at stå med noget forældet teknologi, siger Jens Munk Kruse.

Han glæder sig til samarbejdet med Flemløse Maskinforretning, som udover leverancen af de fire nye traktorer også kommer til at bidrage til undervisningen i blandt andet motorlære og GPS.

Én af skolens fire nye traktorer skal desuden fungere som køreskoletraktor, idet alle skolens elever får traktorkørekort, mens de går på grundforløbet.