Abonnementsartikel

Byretten på Frederiksberg har idømt Dansk Juletræsdyrkerforening en bøde på 200.000 kroner for overtrædelse af konkurrenceloven, og Juletræsdyrkerforeningens direktør er idømt en personlig bøde på 15.000 kr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det meddeler Konkurrencestyrelsen.

Konkurrencestyrelsen har fundet, at Dansk Juletræsdyrkerforening blandt andet har offentliggjort en kalkulationsvejledning, holdt møder om priser og vejledt de mere end 1.000 medlemmer om, hvordan priserne skulle se ud i fremtiden.

Juletræsdyrkerforeningens informationsudveksling med medlemmerne har været egnet til at ensrette medlemmernes priser og dermed begrænse konkurrencen, ifølge Konkurrencestyrelsen.

- Brancheforeninger må ikke påvirke medlemmernes priser, det hæmmer konkurrencen og er derfor forbudt. Det understreger byrettens dom i sagen mod Dansk Juletræsdyrkerforening og foreningens direktør, der er blevet idømt bødestraf for overtrædelse af konkurrenceloven, forklarer Kim Sparlund vicedirektør i Konkurrencestyrelsen

I Dansk Juletræsdyrkerforening understreger formand Henrik Nissen, at der ikke er et juletræskartel, og at foreningen ikke har forsøgt at skjule noget. Noget byretten også lagde til grund for sin dom, skriver foreningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede i 2001 fik Dansk Juletræsdyrkerforening en første advarsel fra Konkurrencestyrelsen, fordi foreningen vejledte medlemmerne om den rette pris på et juletræ. Advarslen blev gentaget i 2005, og i julen 2006 blev sagen overdraget til Statsanklageren for Særlig Økonomisk Kriminalitet