Agritechnica: Claas præsenterer på Agritechnica i år flere nyheder inden for deres traktorer, og en af dem er at deres motorer nu lever op til Stage V kravene, som betyder at der nu udledes 40 procent mindre partikler, i forhold til Stage IV. Dette sker ved brug af det nye efterbehandlingssystem som består af DPF, DOC, SCR og EGR-teknologi, som betyder, at motoren recirkulerer gasserne fra udstødningen og dermed skal der påfyldes AdBlue på traktorerne. De nye Stage V krav overholdes nu fra den mindre Arion-serie og op til topmodellen Xerion 5000.

rich-media-1
De nye Stage V krav overholdes nu fra den mindre Arion-serie og op til topmodellen Xerion 5000. Fotos: Emil Samsø Møller

Cebis opdatering

I den nye 12 tommer Cebis touch-skærm, kan du opleve en række nye muligheder, og en af dem er blandt andet, at der nu er mulighed for at føre Isobus ind i den integreret Cebis-terminal. Der vil være en oversigt over de forskellige Isobus enheder i Cebis-terminalen, hvorefter man frit kan vælge hvor de forskellige funktioner til Isobus-styringen skal placeres i terminalen. Der er nu også placeret et Isobus stik foran på traktoren i forbindelse med frontliften.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
rich-media-3
Stage V krav overholdes nu fra den mindre Arion-serie og op til topmodellen Xerion 5000.

Derudover er der nu mulighed for at integrere op til to kameraer i Cebis-terminalen også, hvor der er mulighed for at benytte en fuldskærm visning, eller kamerabilledet kan placeres som et mindre billede i hovedmenuen. Ved brug af det mindre kamerabillede kan man stadig holde det fulde overblik over traktorens funktioner.

Der vil også være mulighed for at skifte mellem flere forskellige skærmbilleder. Der er for eksempel et skærmbillede til vejtransport, som er meget forenklet og kun med de nødvendige informationer, der vil være under vejtransport.

Fremover vil der også være en reset-funktion som gør det muligt at nulstille de indstillinger traktorføreren laver gennem tiden.

rich-media-4
Mulighed for Isobus i den 12 tommer integreret Cebis-terminal.