Abonnementsartikel

Sukkerdelen af Danisco kan nu sælges til tyske Nordzucker. Handelen er godkendt af de tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt. Det skriver epn.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt, forsinkede den aftalte handel på 5,6 milliarder kroner mellem Danisco og Nordzucker, da det ville give Nordzucker for stor markedsandel i Tyskland.

Det skal et frasalg af Danisco Sugars tyske fabrik i Anklam modvirke, og nu er en køber i form af det hollandske selskab Cosun blevet godkendt.

- Det er glædeligt for os, at der nu er grønt lys fra myndighedernes side. Det er sådan set den positive del af denne her meddelelse, og resten ligger i et forhandlingslokale, siger kommunikationsdirektør i Danisco, Michael von Bülow, til RB-Børsen med henvisning til onsdagens fondsbørsmeddelelse.

Tilbage står de afsluttende forhandlinger mellem Danisco og Nordzucker, hvor de to parter skal blive enige om, hvorvidt, og i givet fald i hvilket omfang, frasalget af Anklam-fabrikken skal påvirke den aftalte pris på 5,6 mia. kr. Danisco har på sin side givet udtryk for, at selskabet ikke mener, at der er grundlag for at genforhandle kontrakten, mens Nordzucker angiveligt vil have et nedslag.

Ifølge fondsbørsmeddelelsen er der deadline for en endelig aftale ved udgangen af februar.