Amazone viser på Agritechnica Precea-majssåmaskinen, som er en modul-maskine.

Agritechnica: På Amazones stand på Agritechnica er den nok største hardware-nyhed Precea-såmaskinen.

Der er tale om en ny generation af enkornsteknik fra Amazone, som også er kendt for ED og EDX-såmaskinerne, som også er udbredt til majssåning i Danmark.

- Precea samler det bedste fra ED og EDX-verdenerne, hvor den meget nøjagtige præcision fra ED og den meget høje kapacitet fra EDX nu samles, fortæller Anders Clemmesen, produktchef hos Brøns Maskinforretning, som er den danske importør af Amazone i Danmark.

rich-media-1
De nye såenheder på Precea kører nu uden vakuum, men placerer kerner med overtryk. Foto: Morten Damsgaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ingen tætninger

Precea-såmaskinen er opbygget på såhuse for hver række, men i modsætningen til ED-såmaskinen, så er der ingen tætninger og o-ringe, som sørge for at opretholde det vakum, som skal placerer kernerne i jorden. For de nye såenheder kører med overtryk, så kernerne blæses ned i sårillen, hvilket gør at der kan køres op til 15 kilometer i timen under såarbejdet.

rich-media-2
Der er tale om en modulopbygning, hvor samme rotorharve kan benytte til både majs- og kornsåmaskine. Foto: Amazone.

Modulopbygget

- Precea-såenheden er modul-forbredt, så den kan monteres på eksempelvis en rotorharve. Det er et universielt koblingssystem, som giver disse muligheder, fortæller Anders Clemmesen, som dog ikke rigtigt tror, at maskinen er interessant for det danske marked, så længe en otte rækket version er den største.

- Foreløbeligt præsenteres maskinen i en seks og en otte rækket version, så jeg ser frem til, at den også kommer i en 12 rækket, som jo er mest interessant for Danmark, fortæller den danske produktchef.

rich-media-3
Det er muligt at opnå fremkørselshastigheder på 15 kilometer i timen med den nye teknologi. Foto: Amazone.