Abonnementsartikel

Udlandet har fået smag for danske økologiske oste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For Søvind Mejeri har eksporten været stigende gennem de seneste tre år, og allerede nu peger ordresedlerne i retning af, at 2009 vil blive et nyt rekord år, udtaler Søvinds direktør Tom Soling

til Dansk Landbrug.

- I 2006 lå vores eksportandel på knap 20 procent af omsætningen. I 2008 var den på 40 procent og her i 2009 er vi allerede foran, siger Tom Soling, der er med på den store økologi-messe Bio Fach i Nürnberg.

Den danske økologiske ost går primært til vore nærmeste nabolande Tyskland og Sverige. Det britiske marked, der tidligere har været blandt de helt store eksportmarkeder for økologisk ost er stagneret de seneste måneder. Til gengæld har traditionelle oste-lande som Schweiz og Frankrig for alvor fået øjnene op for de danske øko-oste.

- Franskmændene producerer i forvejen et væld af lækre gedeoste, men har altså også plads til de danske specialiteter på hylderne. Det lover rigtig godt, siger Kirsten Lund Jensen fra Dansk Landbrug, der har lavet prognosen for udviklingen i den økologiske produktion.