I slutningen af august solgte Danish Crown den britiske forretningsenhed Tulip Limited til det amerikanske selskab Pilgrims Pride for 2,4 milliarder kroner (290 millioner pund). Salget faldt endeligt på plads i midten af oktober, og nu er resultatet for Tulip Limiteds sidste år med Danish Crown som ejer klar, melder Danish Crown i en pressemeddelelse.

Omsætningen i Tulip Limited faldt fra 7,3 milliarder kroner i regnskabsåret 2017/18 til syv milliarder kroner i 2018/19, mens resultatet efter skat og renter blev forbedret fra et underskud på 370 millioner kroner i 2017/18 til et underskud på 210 millioner kroner i 2018/19. Samtidig nedskrives der 575 millioner kroner på goodwill.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nedskrivningen er lidt større, end det vi forventede i slutningen af august. Det skyldes, at vi har valgt at lave en hensættelse til de sædvanlige sælgergarantier, vi har stillet overfor køber i forbindelse med handlen. På den måde sikrer vi os mod negative overraskelser i det nye regnskabsår, siger Preben Sunke, der er Group CFO i Danish Crown.

Tulip Limited blev solgt for 2,4 milliarder kroner. Gælden i selskabet var på 1,9 milliarder kroner, så til trods for underskuddet på driften i regnskabsåret 2018/19 og nedskrivningen på goodwill, så styrkes Danish Crowns samlede balance.

Tab i Tulip

Når Danish Crown i næste uge offentliggør sit årsregnskab for regnskabsåret 2018/19, skal Danish Crown aflægge et regnskab for den fortsættende forretning, mens det samlede resultat i Tulip Limited kun vil fremgå som en enkelt linje i regnskabet.

Tabet i Tulip Limited vil naturligvis stadig indgå i Danish Crowns regnskab for 2018/19, men nedskrivningen af goodwill indgår ikke i grundlaget for restbetalingen til Danish Crowns ejere.

- Restbetalingen til Danish Crowns ejere fastsættes med udgangspunkt i den indtjening, Danish Crown har haft i det seneste regnskabsår. Det betyder, at det udelukkende er årets underskud på driften i Tulip Limited, der bidrager negativt til det resultat, som bestyrelsen skal disponere i næste uge, siger Preben Sunke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Crown offentliggør sit årsregnskab torsdag den 21. november kl. 13.00.