Abonnementsartikel

Amazone viser på Agritechnica den nye L3-bom, som giver muligheder for arbejdsbredder over 40 meter.

Agritechnica: Amazone fejrer 50-året for den første sprøjte fra den tyske producent af sprøjteudstyr samt jordbearbejdning, gødning- og såteknik. Det markeres blandt andet med en helt sortmalet Pantera som et stort blikfang på standen.

Men Amazone fejrer også jubilæet med den næste generation sprøjtebomme. L3 er navnet på den tredje generation som nu er blevet endnu kraftigere end forgængeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- L3 giver grundstenen til arbejdsbredder over 40 meter, fortæller produktchef Anders Clemmesen fra Brøns Maskinforretning.

- Den helt store fordel, når vi taler om den nye L3-bom i en 36 meter version, er at den har et foldeled mindre, og selvom den dermed fylder mere på sprøjten i sammenfoldet tilstand, så giver det et vedligeholdsespunkt mindre.

rich-media-2
Den nye L3-bom lægger grundstenen for en videre udbyggelse i fremtiden til over 40 meter.

Populær bom

Den nye L3-bom rummer de samme detaljer som de nuværende L2-bomme, og deriblandt også ContourControl, som sikrer at bommens afstand til jorden fastholdes - også under og over vandret.

- 73 procent af alle de Amazone-sprøjter som kommer til Danmark sælges med ContourControl, og så er det også værd at nævne swingstop, som er aktiv dæmpning i kørselsretningen, påpeger Anders Clemmesen.

rich-media-3
Den sorte Amazone Pantera skal markere 50-året for sprøjteproduktion hos Amazone.