Joskin præsenterer på Agritechnica anden generation af virksomhedens X-trem gyllevogne, som er mindre vogne, der er med meget store hjul, og er designet til at arbejde i marken.

X-trem2 kalder Joskin den nye serie af gyllevogne, der kommer i størrelserne 16.000, 18.000 og 20.000 liter. Vognene er med boogie og i forhold til den forrige serie, der blev introduceret i 2010, er de nye vogne opbygget over et nyt og kompakt heavy duty chassis, som det kendes fra de store Joskin Volumetra-modeller.

- Det nye chassis er 900 millimeter bredt foran og omkring hjulene reduceres bredden til blot 600 millimeter. Det er 160 millimeter mindre end på den nuværende model, og det giver mulighed for at montere vognene med endnu større dæk. På de nye modeller kan vi montere 850 millimeter dæk, uden at begrænse styrudslaget på de tvangsstyrede forhjul, og uden at komme ud over tre meter i bredden, siger Christophe Bultot, salgschef for blandt andet det danske marked.

To meter høje dæk

I designet af vognene er der skabt plads til dæk med en højde på op til to meter, og sammen med en brede på op til 925 millimeter giver det de fire dæk en enorm bæreflade.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vognene er udviklet til at arbejde i marken, og som lidt af en specialitet er vognene med tvangsstyring af forreste aksel.

- Ved at styre på den forreste aksel, opnår vi en mindre venderadius med hele vogntoget, uden at underlaget, vi kører på, ødelægges. siger Christophe Bultot.

Frit valg på pumper

De nye Joskin X-trem2 gyllevogne kan leveres med ikke mindre end tre typer pumper. Som vakuumvogn leveres vognene med pumper fra Jurop, der yder enten 15.500 eller 25.000 liter pr minut. Med fortrængningspumper fra Vogelsang, kan der ud over standardpumpen, med en ydelse på 6.000 liter pr minut, leveres en pumpe med en ydelse på 9.000 liter pr. minut som ekstraudstyr.

Endelig kan vognene også leveres med encentrifugalpumpe i kombination med den mindste vakuumpumpe. Joskin anbefaler centrifugalpumpen, når gyllen skal fordeles over en stor arbejdsbredde.

Uanset pumpetype anvender Joskin altid deres velkendte turbo-filler på læssekranen, der er monteret med et otte tommer læssesystem.

Ny trepunktslift

Bag på er Joskin X-trem2 udstyrer med en ny og kraftig trepunktslift. Liften er integreret i vognes chassis, så redskabet kan monteres meget tæt på vognen. Selve liften leveres af Sauter, og ifølge producenten er den designet til de bredeste bomme og nedfældere.