sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Det kan være svært for mange at få sparet penge i løbet af hverdagen. Der er mange andre poster, som kræver, at man åbner op for pengepungen, så måske får man ikke altid sat det til side, som man gerne vil.

Dette kan forhindre, at man får købt den nye maskine, som man har tænkt på længe, eller måske sætter det en dæmper for den ferie, som man havde planlagt efter høstsæsonen var slut. I denne artikel kan finde du fem gode råd til, hvordan du nemmere kan spare penge op i hverdagen, så du har råd til de ting, som du ønsker dig.

Du kan også få mere luft i dit budget ved at overveje et samlelån, hvor du samler alle din lån i et stort. Du kan finde mere inspiration til det bedste samlelån her.

Lav et budget

Dette råd kan for mange virke logisk, men at man laver et budget (og holder sig til det) kan hjælpe meget på opsparingen. Der kan mange gang snige sig udgifter ind i dit budget, som du i realiteten ikke har brug for, og du kan derfor spare dig selv mange penge hver måned ved at tænke nærmere over, hvad du egentlig bruger dine penge på. Det er nemt og hurtigt at lave et skema over månedlige udgifter, varierende udgifter og din månedlige indkomst, og derefter se, om du har nok at gøre med, og hvor du kan skære noget fra til din opsparing.

Brug mindre på mad

For mange er madposten i et budget et af de største. Dette kan skyldes, at man godt kan lide at spise ude, eller det kan måske skyldes, at man ofte handler dyrt og unødvendigt ind. Du kan derfor spare mange penge om måneden ved at gå igennem dit madbudget for at se om du kan spare penge. Du kan specielt spare på madposten ved at lave en madplan for hver uge, så du ikke handler ind hver eneste dag til aftensmaden.

Klatkøb

Dette er måske et lidt bizart ord at bruge, men mange kan nikke genkende til, at de nogen gange simpelthen ikke ved, hvor deres penge blev af. Dette kan tit være fordi, at de klatkøber i løbet af hverdagen. Klatkøb kan for eksempel bestå af tur i forskellige småtings forretninger, hvor du køber nips og andre småting, som du i realiteten ikke har behov for. Disse beløb kan være meget små, når du står nede i butikken, men når du lægger pengene sammen, kan det gå hen og være et ret så stort beløb i sidste ende.

Musik og TV

Endnu en post som du kan spare på hver eneste måned er dine abonnementer. Dette kan være dine streamingtjenester, musiktjenester og din TV-pakke. Det er altså tid til at gøre op med sig selv, hvad man egentlig har behov for i hverdagen. Er det stadig nødvendigt med den helt store sportspakke til fjernsynet, eller er det i princippet nok med den lille? Er det egentlig nødvendigt med fire forskellige streamingtjenester, eller har du nok i måske kun at have en? Dette er forskellige beløb, som går igen hver eneste måned, og du kan altså hurtigt spare penge ved blot at vælge billigere og mere simple løsning til din underholdning i hverdagen.

Forsikring

Hver eneste måned skal du sætte penge til side til din forsikring. Dette er ikke en dårlig måde at bruge sine penge, men det kan hurtigt blive dyrt, hvis du har en pakke, som du ikke brug for. Derfor kan det være en god ide at gennemgå din forsikringspakke og gøre op med dig selv, om du er i det rigtige selskab, eller om du måske sagtens kan klare dig med en mindre pakke.