Agritechnica: Danske Samson Agro kan på Agritechnica vise den intelligente Samson PG II gyllevoge med mulighed for både gylleudbringning efter tildelingskort, sektionsafblænding, samt en fremtidsplan om en meget nøjagtig måling af næringsindholdet i gyllen ved hjælp af nuclear magnetic resonance (NMR) sensorsystem, som har givet en sølvmedalje til den jyske gyllevognsproducent.

Men det er faktisk ikke kun de moderne Samson gyllevogne, som får mulighed for at blive mere intelligente.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De avancerede løsninger vi tilbyder til de nye Samson gyllevogne er opbygget over Isobus-styring. Det betyder, at de nye SlurryMaster 8000 styring er Isobus kompatibelt og på den måde kan gylledoseringen foregå ud fra tildelingskort, som måske læses fra traktorens integreret terminal, som også har Isobus-forbindelse til gyllecomputeren, fortæller Niels Haubjerg fra Samson Agro.

En boks løser problemet

Derfor bliver det selvsagt svært for ældre Samson SlurryMaster 6000 computere at være med på denne nyeste teknologi, da de ikke har mulighed for at kommunikere igennem Isobus-styring.

- Men her på Agritechnica kan vi præsentere en løsning, hvor en boks kobles på den ældre SlurryMaster 6000-computere, og på den måde kan gyllevogne helt tilbage fra 2006 nu også tildele gylle efter tildelingskort og lave dokumentation over udkørt gylle.

Niels Haubjerg fortæller dog, at sektionskontrol ikke bliver muligt med SlurryMaster 6000-

- Der skal man op i en SlurryMaster 8000, fortæller den danske produktchef, som tror at netop dokumentationen bliver en stor del af fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at dokumentation om udkørt mængde, hvor og hvornår meget vel kan blive en af fremtidskravene fra landmanden til maskinstationen

rich-media-3
Det er tilkoblingen af denne sorte boks som er hele hemmeligheden i at få de gamle gyllevogne til at bliv mere intelligente.