Agritechnica: I september kunne vi på Maskinbladet fortælle om DataConnect, som er et samarbejde mellem Claas og John Deere samt den digitale tjeneste Farm365, som går ud på, at en maskinstation eller bedrift med både John Deere og Claas-maskiner kan dele al maskindata mellem enhederne.

Man kan selv afgør, om man vil have John Deere og Claas-informationer ind i myjohndeere.com eller om informationerne skal aflæses i Claas Telematic-program. Der er tale informationer om placering af maskine, tankniveau i dieseltanken, fejlkoder og servicemeddelser og lignende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Agritechnica tilgår Case IH, New Holland samt Steyr også tjenesten DataConnect, og på den måde kan man samle alle informationer fra de nu fem mærker på én tjeneste, som man selv bestemmer.

Udvides med linjer

På nuværende tidspunkt er der kun tale om deling af maskindata, men CNH, John Deere og Claas ser store muligheder i yderligere deling af informationer.

- Systemet bliver udvidet med flere og flere løsninger løbende, og noget af det næste bliver indlejring af markdata samt opsamling om markdata som eksempelvis sprøjte-data, fortæller Hans Jürgen Nissen, chef for John Deeres ISG-afdeling i Europa.

Han fortæller, at deling af eksempelvis marker, markgrænser, GPS-linjer og lignende først kommer i et senere step.

rich-media-3
DataConnect er en sammenslutning, hvor alle data mellem de forskellige mærker kan deles trådløst og overvåges fra præcist det system man ønsker. Eksempelvis kan alle Claas informationer læses fra MyJohnDeere.com.