Abonnementsartikel

Statsminister Mette Frederiksen deltog i år på L&F's Delegeretmøde i Herning.

Der var fornemt besøg af Danmarks Statsminister, Mette Frederiksen, som onsdag eftermiddag deltog i Landbrug & Fødevarers Delegeretmøde 2019. Her holdt hun en tale for de mange fremmødte i Herning Kongrescenter.

- Jeg har glædet mig meget til at komme i dag og til alt det, vi skal igennem sammen i fremtiden. Jeg vil ikke lægge skjul på, at der kan komme udfordringer i vores samarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan startede statsministeren sin tale, inden hun blandt andet kom ind på emnet om de negative historier om landbruget og klimaaftrykket.

- Vi er et landbrugsland. Hvad handler landbrugsproduktion egentligt om? Det er jo så grundlæggende, at et folk kan brødføde sig selv, sagde Mette Frederiksen, der lagde vægt på, at produktionen ikke skal rykkes ud af landet, men at der skal fokuseres på klimaaftrykket.

- Det er ikke gået så godt, som det burde med at reducere udledningen, og derfor må vi handle. Vores mål er stadig at lave brede aftaler. Hvordan det lander i forhold til kvælstof næste år, tør jeg ikke sige noget om endnu, sagde Mette Frederiksen.

Statsministeren valgte også at kommentere på biodiversiteten.

- I er vores største naturforvaltere. Vi er nødt til at få noget balance, lød det fra Mette Frederiksen, inden hun fortsatte:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er et af de mest opdyrkede lande i verden. Det betyder også, at der er blevet for få naturområder. Der går ikke noget af dansk landbrug ved, at vi sammen får skabt noget mere natur.

- Kære dansk landbrug - I er kommet for at blive. Det er jeres indsats gennem generationer, Danmark står ovenpå. Danmark har altid været et landbrugsland, og Danmark skal, i mine øjne, altid være et landbrugsland, afsluttede statsministeren sin tale.