Lemken kalder den nye Koralin-harve for en ideel harve til ultra-flat jordbearbejdning. Kært barn har mange navne, og generelt i branchen er der ikke helt enighed om, hvad man skal kalde denne form for jordbearbejdning, som bliver mere og mere udbredt efterhånden, som der bliver lagt flere og flere bånd på den kemiske oprydning af en stubmark efter høst.

- Vi kan tydeligt se tendenserne mod landbrug, som helt eller delvist bliver økologiske, eller bliver til såkaldte hybrid-landbrug, hvor der praksiseres både en kemisk bekæmpelse af ukrudtet samt en mekanisk, fortæller Peter Baumgärtner fra Lemken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye harve arbejder fra nul til fem centimeter, og er beregnet til bekæmpelse af kvik og andre ukrudtsarter samt dannelse af falsk såbed.

rich-media-2
Udvikling af Koralin sker på baggrund af en vis form for usikkerhed om Glysofat i det europæiske landbrug.

Kombination af to typer

- Koralin-harve har en unik kombination af to tandskær-typer, i det vi har kombineret en disc med en gåsefod forenden af tanden, hvilket sikre en øverlig bearbejdning med fuld gennemskæring, og dermed stor kontrol med ukrudtet, fortæller Peter Baumgärtner.

Han forklarer, at hvis der er mange afgrøderester, så er gåsefoden ikke optimal at benytte alene, og her er det disc'en giver en fordel.

Hver tand sørger for at bearbejde 35 centimeters bredde, og sidder i tre buller på harven med 30 centimeters mellemrum. Dermed overlapper de hinanden med 2,5 centimeter.

Indtil videre vil Koralin blive leveret i et begrænset antal til sæson 2020 i to forskellige arbejdsbredder på 6,6 samt 8,4 meter.

{% image: 3 %}