Abonnementsartikel

Gennem et EU-program skal der skabes nye forretningsmuligheder ud af græs i europæiske landdistrikter.

Græs er en underudnyttet ressource med stort potentiale til at løfte nogle af de klima- og ressourceudfordringer, som verden står over for i dag og i fremtiden.

Et nyt udviklingsprojekt med partnere fra ind- og udland skal søge at forløse potentialet i græs og skabe nye forretningsmuligheder i landdistrikter i hele EU.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Innovationsnetværket for Bioressourcer (INBIOM).

Cirka 28 procent af det samlede areal i EU-landene er dækket af græs og udgør i stort omfang en uudnyttet ressource, der i stedet kan bruges til at skabe job og vækst i lokalområder. Det skal det ny udviklingsprojekt råde bod på.

Projektet, som hedder Go-Grass, har fået tilsagn om 75 millioner kroner gennem EU's Horizon 2020-program til at skabe nye forretningsmuligheder ud af græs i landdistrikter i EU.

22 partnere

INBIOM har været med til at facilitere ansøgningsprocessen og været med til at samle de 22 partnere fra 8 europæiske lande om projektet (Tyskland, Spanien, Danmark, Sverige, Holland, Belgien, Rumænien og Ungarn).

Go-Grass havde kick-off i Bruxelles i denne uge og vil de næste fire år arbejde på at udvikle nye, innovative og cirkulære metoder, processor, teknologier og forretningsmodeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark er fokus i projektet blandt andet på bioraffinering af græs til udvinding af protein, der kan bruges i foder til svin, fjerkræ og køer.