John Deere 7R 330 bliver ny topmodel når man på Agritechnica 2019 kan se den helt nye 7R-serie, som forventes til Danmark i midten af 2020. I alt strækker serien sig over seks modeller fra 7R 230 med nominel 230 hestekræfter og 269 med boost, mens 7R 330 yder 330 nominelle hestekræfter og maksimalt 373 hestekræfter.

rich-media-1
Den nye 7R-generation kan opleves på Agritechnica 2019.

- Der bliver derfor tale om en ret så stærk traktor med samme kompakte mål, som den tidligere 7R-serie har, fortæller produktchef for 7R og 8R-traktorer, Nico Wessling. Han er oprindelig tysker, men bor og arbejder i Waterloo i USA, som er hjembyen for topmodellerne i John Deeres traktorproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med min baggrund på tyske landbrug ser langt større fordele for den nye 7R-serie for europiske landbrug og specielt maskinstationer end de amerikanske, fortæller han og påpeger at effekt-vægt forholdet blot er 30 kg pr hestekræfter.

- Det er et ret godt forhold for mange maskinstationer, som har mange transportopgaver med frakørselsvogne.

Skal traktoren i stedet i marken og arbejde med tunge jordbearbejdningsredskaber, så bemærker Nico Wessling, at EZ Ballast vægtmodulet, som kan hægtes op under bunden af traktoren er en ret god løsning til netop 7R-serien.

rich-media-3
John Deere selv fortæller, at den nye 7R-generation er oplagt til maskinstation da effekt-vægt forholdet er 30 kg pr. hestekræfter.

Kørehåndtag fra 6R

Mens fronten på traktoren er magen til den nuværende 7R-serie, så er sidepladerne på motorhjelmen ændret til samme nye look, som gør sig gældende på 8R-serien.

- De helt store synergier mellem de nye 8R og 7R-serier er kabinen, som faktisk er identisk. Først og fremmest kommer chaufføren til at bemærke det nye CommandPro kørehåndtag, som også er kendt fra 6R-serien, fortæller Nico Wessling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
CommandPro-kørehåndtaget er at finde i kabinen på den nye 7R-serie.

Han påpeger også det nye ActiveSeat lædersæde, som nu er udstyret med både varme og kold luft samt to zone massage funktion.

- Desuden er vores aktive sæde blevet endnu bedre til at absorbere de lodrette stød der kan fremkomme sammenlignet med første generation af sædet.

Lysparken er blevet mere kraftig på den nye kabine-generation, hvor lysstyrken er forbedret med 60 procent sammenlignet med tidligere, og køleskabet er fordoblet i størrelse til 11 liter rumindhold.

rich-media-6
Det nye køleskab er vokset til 11 liters rumindhold.