Abonnementsartikel

Fire finalister dyster 1.-2. november om at blive Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling.

Når konkurrencen "Danmarks Bedste Lærling - Landbrugmaskinmekaniker" (DBL) finder sted 1.-2. november på Erhvervsskolerne Aars, bliver det to dage med svære opgaver, stort tidspres - og ikke mindst: Fire af Danmarks bedste lærlinge på området, der dyster om at blive vinderen af DBL 2019. De fire finalister skal ud i fire forskellige opgaver, som hver især skal løses så godt som muligt på to timer - og ingen kender indholdet af opgaverne, før deltagerne står med ?maskinerne foran sig,

- Der skal nok komme sommerfugle i maven op til konkurrencen. Men det bliver samtidig spændende at se, hvordan det kommer til at gå. Og konkurrencen kan være en god træning til svendeprøven senere i uddannelsen, fortæller Daniel Højberg, den ene af de fire finalister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er syvende gang DBL-konkurrencen finder sted. Og hvis det går som det plejer, skal deltagerne nok få sved på panden.

- Vi har lavet fire udfordrende opgaver til deltagerne. Det er jo fire af Danmarks bedste, som dyster, så vi sætter niveauet derefter, fortæller Heine Jensen, koordinator og faglærer på Erhvervsskolerne Aars, der uddanner landbrugsmaskinmekanikere.

Vinderen af DBL bliver den deltager, der samlet set scorer flest point i de fire opgaver. Tildelingen af point sker fra dommere, der er produktspecialister hentet ind fra forskellige virksomheder afhængig af opgaver.

rich-media-2
Konkurrencen finder sted hos Erhvervsskolerne Aars, og det gælder ikke kun om at skrue i maskinerne. Deltagerne skal også stå til regnskab for dommerne undervejs i hver opgave. Pressefoto.

Fra hele landet

Årets felt af deltagere er spredt geografisk godt ud over landkortet. Fra Skive i Jylland deltager Lasse Jensen, som til daglig er lærling hos Sjørup Group. Længere mod Syd fra Fredericia kommer Nicklas Elkjær, der er ansat hos Kragmann A/S. Mads Nørskov Kristiansen fra Slangerup med Maskincenter Roskilde A/S som arbejdssted er finalist nummer tre, mens Johannes Mertz A/S har finalist nummer fire i form af Daniel Højbjerg fra Nykøbing F.

De fire unge lærlinge er alle kommet gennem nåleøjet til konkurrencen ved først at indstille sig til den via Erhvervsskolerne Aars. Kravene er blandt andet, at man ikke må være fyldt 24 år på konkurrencedagene samt at man skal have overstået 3. hovedforløb på uddannelsen. Dernæst har alle indstillede kandidater gennemgået en test, der sammen med en jury af fagfolk har lagt til grund for udvælgelsen af de fire finalister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bag Danmarks Bedste Lærling står Dansk Maskinhandlerforening, LandbrugsMedierne, Dansk Metal og Erhvervsskolerne Aars. Kramp er hovedsponsor i konkurrencen.