To af Danmarks store rådgivningsvirksomheder, LMO fra Jylland og Centrovice fra Fyn, fusionerer og skaber det, som parterne kalder "landets stærkeste spillet på markedet".

Sammen vil de to parter mønstre omkring 600 medarbejdere fordelt på LMO og Centrovices eksisterende kontorer og en årlig omsætning på knap 400 millioner kroner. Dermed ryger den nye virksomhed også med et slag op i toppen af den danske rådgivningsbranche inden for landbrugsfaglig rådgivning, regnskab, ledelse og økonomisk rådgivning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fusionen blev onsdag aften godkendt i de otte LMO-foreninger og er derfor kun betinget af, at den også vedtages på en ekstraordinær generalforsamling i Centrovice den 4. november.

Fordel for kunder

Positionen som markedets med afstand største aktør vil ifølge fusionsparterne komme kunderne til gode i øget specialisering og styrkede kompetencer.

- Vi går sammen, fordi det er det rigtige at gøre både rent rådgivningsmæssigt og forretningsmæssigt. Med fusionen kan vi fastholde vores nærhed til vores kunder lokalt, og samtidig sikrer vi en større bredde af medarbejdere, som i endnu højere grad får mulighed for at blive branchens specialister frem for generalister. Der er ingen tvivl om, at det vil give vores kunder adgang til endnu bedre og bredere rådgivning og kompetencer, siger Torben Lyngsøe Povlsen, bestyrelsesformand for Centrovice.

Et lukrativt marked

Samtidig giver fusionen ifølge parterne forretningsmæssigt rigtig god mening for begge selskaber. Alene i Danmark omsættes der for mere end en milliard kroner årligt inden for landbrugsrådgivning. Kundesegmentet består blandt andet af de godt 10.000 aktive produktionslandbrug i landet, men antallet af landbrug er skrumpet år for år.

- Fusionen er rettidig omhu i en branche, som er præget af mange konkurrenter om et svindende antal kunder. Nu bliver vi den største og stærkeste i branchen, og det giver nogle rigtig spændende forretningsmæssige perspektiver og synergier for os - både på kundesiden og på vores muligheder for at investere i digitale løsninger, siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i LMO.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Full-line rådgivning

Den nye virksomhed får LMO's nuværende administrerende direktør, Jan Winther, som direktør. Han ser frem til tage fat på arbejdet i det nye og stærkere setup.

- Det er en enormt spændende aktør, vi sammen skaber, og der er ingen tvivl om, at vi kan gå endnu skarpere ind i vores kerneområde, som er landbrugsfaglig rådgivning. Tidligere havde vi hver vores styrker, og nu kan vi i endnu højere grad tilbyde full-service-rådgivning til vores mange tusinde kunder, uanset om det handler om økonomi, skat, strategi eller generationsskifter i store og små virksomheder. Det er vi overbeviste om, at vores kunder på Fyn og i Jylland kan se værdien af, siger Jan Winther.