Abonnementsartikel

Svineproducenten Martin Lund Madsen, der i flere år har kæmpet for sin ret om Skovgårdsvej i Vejen Kommune, har valgt at stoppe kampen.

Sagen om Skovgårdsvej i Vejen Kommune blev i dag afgjort. Vejdirektoratet afgjorde, at Vejen Kommune har handlet efter bogen. Dermed har storbonden Martin Lund Madsen tabt sagen om vejen i Vejen, og han opgiver nu kampen, skriver jv.dk.

- Den enkelte borger er chanceløs, når det offentlige system er modstanderen, siger landmand Martin Lund Madsen i en kommentar til Vejdirektoratets afgørelse, der stadfæster Vejen Kommunes ekspropriation af dele af Martin Lund Madsens marker til anlæg af en offentlig vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som borger i et retssamfund forventer man, at myndighederne følger Højesterets afgørelse. Men i Danmark kan myndighederne åbenbart vælge at gennemføre det samme indgreb en gang til blot med henvisning til en anden paragraf og så gennemtrumfe det over for borgeren, fastslår Martin Lund Madsen i en pressemeddelelse.

Han føjer til: - Det krænker min retsbevidsthed, at Vejen Kommune nægter at følge højesteretsdommen og i stedet bruger millioner af skattekroner til advokater for at finde en anden paragraf i systemet, som nu giver medhold hos Vejdirektoratet. Jeg må konstatere, at borgere i Danmark ikke har en chance mod systemet, selv ikke, hvis man får medhold i Højesteret. Derfor vælger jeg nu at stoppe sagen, så jeg igen kan koncentrere mig om at drive mit landbrug.