Ifølge TV2 har Vejen Kommune har handlet efter bogen i forbindelse med eksproprieringen af svineproducentens Martin Lund Madsens jord. Det har Vejdirektoratet afgjort, oplyser kommunen i en meddelelse.

Vejen Kommune har udsendt følgende pressemeddelelse:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejdirektoratet opretholder Vejen Kommunes beslutning om ekspropriation. I afgørelsen konstaterer Vejdirektoratet, at grundlaget for ekspropriationen er i orden og beslutningen glæder både udvalgsformand og borgmester. Specielt fordi borgerne i Askov nu vil opleve, at trafikken i byen kan vende tilbage til et normalt niveau.

- Det har været en lang proces, og vi er glade for, at vejen nu åbnes igen. Ikke mindst af hensyn til borgerne i Askov, som har været hårdt ramt af den tunge trafik gennem byen, men også af hensyn Vejen Kommunes infrastruktur, siger borgmester Egon Fræhr.

Vagn Sørensen, der er formand for udvalget for Teknik og Miljø tilføjer:

- Jeg er glad for at Vejdirektoratet med sin afgørelse opretholder Vejen Kommunes beslutning om ekspropriation. Nu kan processen med at åbne vejen igangsættes. Borgerne i Askov har været hårdt prøvet og ventet meget tålmodigt på en løsning af trafikudfordringen, det skylder vi dem tak for. Det samme er tilfældet for de virksomheder, der har oplevet længere transporttider og dermed øgede omkostninger i den tid Skovgårdsvej har været spærret og lukket for gennemkørsel.

Vejen Kommune igangsætter nu åbningen af vejen, og det forventes at ske inden for kort tid.