22. oktober 2018 blev Skovgårdvej spærret for gennekørende trafik af bigballer og sandbunker. En langvarig strid om retten til Skovgårdsvej mellem svineproducent Martin Lund Madsen og Vejen Kommune kulminerede med vejspærringen. Siden har striden mellem de to parter bølget frem og tilbage med beskyldninger, ankesager og nye ekspropriation.

Højesteret afsagde 10. september i 2018 dom i sagen om ekspropriering af to hektar af landmand Martin Lund Madsen jord. I dag gennemskærer vejen på 1,4 kilomter jorden ved ejendommen i Vejen. Højesteret gav Martin Lund Madsen medhold og erklærede Vejen Kommunes eksproprieringen ulovlig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men borgmester Egon Fræhr (V) er ikke villig til at fjerne vejen.

- Der er nogle samfundsmæssige hensyn til infrastrukturen, vi er nødt til at tage. Vi kan ikke have en vej i vores kommune, hvor halvdelen er lovlig og den anden halvdel er ulovlig. Vi kan ikke stoppe her, det er ikke realistisk. Der er blevet fjerne flere broer, så vi har brug for vejen i vores kommune, sagde Egon Fræhr (V) tilbage i oktober 2018 til Maskinbladet.

Vejen Kommune valgte at starte en ny proces med ekspropriering af Skovgårdsvej.

Tilbage i januar 2019 var formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vejen Kommune, Vagn Sørensen (V), optimistiske omkring genåbning af vejen. Han udtalte dengang til Maskinbladet:

- Vi skal have vejen åben hurtigst muligt. Vi har i kommunen fået flere og flere klager fra berørte borgere, som er påvirket af vejlukningen i deres hverdag og ønsker vejen lukket op. Jeg har en klar forventning om, at Skovgårdsvej bliver lukket op for gennemkørsel i det tidlige forår, sagde Vagn Sørensen, formand og teknik- og miljøudvalget, Vejen Kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejdirektoratet kommer om kort tid med sin vigtige afgørelse om, hvorvidt Vejen Kommunes nye ekspropriation er lovlig eller ej.