Direktør og medejer af Oldebjerg Teglværk Per Kaaber udstråler en optimisme og tilfredshed, man ikke så ofte ser i byggebranchen lige nu. Firmaet arbejder som leverandør af alle former for byggematerialer, men har med sin fortid som teglværk og med ejerskab af et ungt engageret trekløver en anderledes tilgang til opgaverne end andre tømmerhandlere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stort behov for dræning

- Vi mærker et stort behov for drænarbejde lige nu. Dels har vedligeholdelse af dræn været forsømt mange steder, og nu hvor store brakarealer tages i drift igen, giver det ekstra behov for materialer til dræn, fortæller Per Kaaber.

- Med vores baggrund har vi fokus på alt det, der bruges under jorden. Det er materialer til dræn, kloak, betonvarer m.v. Vi er f.eks. stadig i stand til at levere drænrør i tegl til reparation af gamle drænledninger. Men det er en lille niche for os, fortsætter Per Kaaber.

Eneste importør af svensk dræn

- Vi har fundet frem til et drænsystem med dobbeltvæggede plastrør, vi som de eneste i Danmark importerer fra Sverige. Rørene er bygget op af et korrugeret yderrør og et glat inderrør. Begge rør er perforeret med slidser. Rørenes diameter er 110 mm ? altså større end de almindelige 92/80 mm drænslanger. Vores rør har flere fordele: Den større diameter giver bedre afvanding, end almindelige drænslanger. Derfor behøver de ikke at lægges så tæt. Den glatte inderside giver bedre flow igennem rørene og hindrer aflej-ring af sand og snavs. Konstruktionen gør rørene stive, så de ikke så let deformeres, når renderne fyldes og de udsættes for tryk under tunge maskiner på marken. Alligevel er de dobbeltvæggede rør billigere pr. meter end almindelige drænslanger. Salget går da også strygende - vi har lige sat 27 km drænrør i ordre, og de holder ikke sæsonen ud, smiler en tilfreds Per Kaaber.

Tilgroning forhindres

De dobbeltvæggede rør kan ikke rulles som almindelige drænslanger. De leveres i tre meters lige længder.

- Vi har mange kunder, der har lettere ved at placere de stive rør korrekt, end almindelige drænslanger, og de har lettere ved at håndtere de lige længder. Rørenes diameter passer med almindelige 110 mm kloakrør. Derfor kan der bruges standard fittings som bøjninger og grenrør - og drænrørene kan kombineres med almindelige kloakrør. Det bruges f.eks., når en drænledning skal passere et hegn eller gå forbi træer. Dermed er vi ude over problemet med tilgroning af drænledningen, understreger Per Kaaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggeriets logistikpartner

Oldebjerg Teglværk har et stort lager af dræn, kloakmaterialer og betonvarer ? foruden træ og alle andre byggematerialer.

- Vi ser os selv som byggeriets forlængede arm, hvor vi skal sørge for, at materialerne er på pladsen til den rigtige tid og til en konkurrencedygtig pris. Der er os tre ejere, der har den primære kundekontakt, og vi engagerer os i hele processen fra tilbudsberegning til de færdige leverancer. Vi har forskellig baggrund fra tømmerhandel, grossistvirksomhed og som revisor. Det giver os en bred faglig kompetence. Vi organiserer vores leverancer i tæt samarbejde med førende grossister og producenter. Det betyder, at vi kan håndtere en stor omsætning med få medarbejdere. På den måde holder vi omkostningerne nede, så vi kan sikre konkurrencedygtige priser, siger Per Kaaber.

Om Oldebjerg Teglværk A/S

Oldebjerg Teglværk er etaberet i 1923 med produktion af lerdrænrør fra en landejendom i Lynge syd for Sorø

Der er en gammel, sund virksomhed, der er genfødt som handelsvirksomhed med et nyt koncept

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oldebjerg Teglværk har siden 2002 været ejet af Per Kaa-ber, Niels Mortensen og Allan Mortensen

I 2006 købte firmaet 30.000 m2 industrigrund på Industrivej i Sorø, hvor der er opført rationelle lager- og administrati-onsbygninger

Firmaet oplyser, at have en sund økonomi, og de udsættes ikke for tab på debitorer, da alle udeståender er debitorfor-sikret

Siden 2002 er omsætningen vokset fra ca. 13 mio. kr. til ca. 60 mio. kr.

Oldebjerg Teglværk har 6 medarbejdere