DNA-resultater dokumenterer, at der stod ulve bag angreb på naturplejeheste i Vestjylland.

Det er nu dokumenteret med dna-resultater, at det var ulven, der stod bag angrebet på en flok naturpleje-heste i Vestjylland. Ejeren Jørgen Blazejewicz, Storålam, har fra Naturstyrelsen fået oplyst, at dna-prøver fra en af de dræbte ponyer som forventet viser ulv.

Ponyen blev sammen med to andre fundet dræbt i en fold ved Sandfær Plantage i slutningen af september. En fjerde pony var så skambidt, at den måtte aflives, og yderligere en pony savnes fortsat efter angrebet.

Sandfær Plantage ligger i hjertet af den vestjyske ulvezone, der huser det såkaldte Stråsø-kobbel på minimum syv ulve.

Jørgen Blazejewicz oplyser, at han efterfølgende har fjernet de resterende ponyer samt nogle kreaturer fra området, hvor han udfører naturpleje for Naturstyrelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På grund af ulveproblemerne havde Storålam i forvejen opgivet at benytte får som naturplejere ved Sandfær Plantage, hvor der nu kun er et par muldyr tilbage i folden.

Stråsø-koblet har siden 2017 gentagne gange angrebet får og kvæg i den vestjyske ulvezone. Ifølge en ny opgørelse fra den nationale ulveovervågning skete det helt sikkert 15 gange i 2017, 18 gange i 2018 samt foreløbigt 19 gange i år. Det seneste tilfælde med angrebet på naturpleje-heste er ikke med i oversigten.