Abonnementsartikel

Folketingsmedlem Erling Bonnesen (Venstre) henvender sig nu til ministeren med spørgsmål om, hvad der foregår i Lille Vildmose.

Det er grotesk og helt utilstedeligt med den behandling landmændene har fået og billedlig talt er blevet ?"kørt helt over". Det siger Folketingsmedlem for Venstre Erling Bonnesen, der nu har sendt et brev til Miljø- og fødevareudvalgetm hvori han afkræver ministeren en forklaring på, hvad der foregår.

I aftes blev 33 demonstranter tilbageholdt af Nordjyllands Politi. Demonstranterne var mødt op i protest mod Aalborg Kommunes arbejde på et større naturgenopretningsprojekt i Lille Vildmose. Lodsejerne mener, at projektet er ulovligt, fordi mener, at kommunen ikke har ret til at udføre projektet på deres private jord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det rene vilde vesten

- Det lyder som det rene vilde vesten, når jeg hører fortællinger om, at landmændene ikke længere har adgang til deres jorder, at deres kreaturer ikke længere kan afgræsse arealer som lovet, at de ikke har fået en rimelig erstatning, og at kommunen uden aftaler trænger ind på lodsejernes private ejendomme.

- Det skal undersøges nærmere. Jeg har derfor stillet en række spørgsmål til miljøministeren med henblik på at få set nærmere på sagen og afdækket hvad der foregår.

- Landmændene skal sikres en ordentlig behandling og vi lever i et retssamfund, så der skal gives en fornuftig erstatning, der modsvarer tabet, når det offentlige tager privat ejendom fra borgerne, lyder det fra Erling Bonnesen.