Når Agritechnica slår dørene op søndag den 10. november, flokkes maskinproducenterne om at fremvise deres nyheder. En af dem er hollandske Schuitemaker, der i Danmark mest er kendt for deres snitte- og frakørselsvogne.

Årets nyhed hos Schuitemaker er en nyudviklet snittevogn i Rapide-serien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den bygger videre på pickupsystemet med bagudhængt pickup med efterløbende hjul, som sikrer nøjagtig opsamlerhøjde, men har fået en ny PowerRotor, et Autoload-system og en patenteret Rapid Release front på selve vognkassen, så aflæsningen bliver betydeligt hurtigere, siger Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor- og Maskincenter, der er den danske importør.

- Hvis man ser lidt længere ned i detaljen, resulterer den nye PowerRotor i, at hele drivlinjen og knivsystemet arbejder jævnt og effektivt uanset afgrødens beskaffenhed, tilføjer Svend Aage Jensen.

Jævnt flow

Schuitemaker lover, at selv den vanskeligste græsstreng vil blive samlet op og snittet efter indstillingerne i et jævnt flow.

- Autoload-systemet er udviklet som et hjælpeværktøj for chaufføren, som nu kan koncentrere sig mere om kørslen og snitterens arbejde, for vognkassen fyldes og pakkes helt automatisk, så kapaciteten udnyttes optimalt.

- Også når græsset skal læsses af, er anvendelsen effektiviseret, for med den nye Rapid Release-front sker aflæsningen hurtigt, men jævnt i én bevægelse, så chaufføren kan komme afsted efter det næste læs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever stigende interesse for snittevogne, for når landmændene har deres marker spredt over store afstande, er snittevognene ofte den mest økonomiske løsning, når græsset skal bjærges. Og med den nye vogns tekniske faciliteter bliver regnestykket endnu bedre, fordi hastigheden kan øges, lyder det fra Svend Aage Jensen.