Alt efter ens perspektiv gik det ellers så godt fra 2010 til 2015, men så knækkede kurven. Fra 2015 til 2018 faldt danskernes forbrug af fersk kød med fem procent opgjort i kroner pr. kunde.

Det viser tal fra Coop Analyse i følge en artikel i Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig er forbruget af plantefars, linsebøffer og andre forarbejdede, vegetariske fødevarer tredoblet i perioden fra 2012 til 2019.

Også Salling Group melder om en stigende omsætning af vegetariske produkter.

Især rødt kød er påvirket

- Især salget af rødt kød er påvirket, siger Kasper Reggelsen, kommunikationskonsulent hos Salling Group, til Børsen.

Og fødevarevirksomheden Naturli' Foods kalder ligefrem udviklingen for en madrevolution.

- Vores salg er i kraftig vækst. Vi har skruet helt op for innovationskraften, lyder det fra Henrik Lund, direktør i Naturli' Foods.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Børsen konkluderer i en artikel i dag, at hver fjerde dansker ser sig selv som deltidsvegetar og skruer op for grønne alternativer. Fødevarebranchen og butikkerne skal nu omstille sig til det klimabevidste forbrug.

Bladet citerer også fra en analyse foretaget af AIM Create for Orkla, at 37 procent af danskerne har en ambition om at spise mindre kød.