sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Det er ikke kun din private bolig, der skal være præsentabel og indbydende for både dig selv og dine gæster. Det gælder også din virksomhed og arbejdsplads, da det kan skabe hygge, når du og dine medarbejdere kommer på arbejde.

Din virksomhed skal være præsentabel, og det kan du gøre på mange forskellige måder, men hvis du for eksempel har en gård, kan det være en god ide at skabe landligt idyl uden for gården.

Hvis du kan formå at skabe lighed mellem det ydre og det, som din virksomhed beskæftiger sig med, vil det give rigtig god mening.

Laver zoner og indramninger med en hæk

Det kan være rigtig fint og indbydende at lave små zoner eller ligefrem indhegninger med for eksempel et hegn eller mere naturligt en hæk. Det kunne for eksempel være en spireahæk, som du kan bruge til at skabe noget rigtig fint foran din virksomhed eller gård, hvor en hæk kan være en meget naturlig og fin løsning.

Ved at lave små zoner eller indramninger med en hækplante, kan du også forsøge at påvirke dine medarbejderes eller gæsters adfærd, når de ankommer.

Hvis du gerne vil have, at de skal gå én vej mod hovedindgangen eller noget helt andet, kan du skabe gangstier, som er afskærmet og afgrænset af en hæk eller andre mindre planter.

På den måde kan du ved brug af planter skabe helt naturlige gange, hvis det kan gøre noget nemmere for trafikken på parkeringspladsen foran din virksomhed.

Pynt med blomster til årstiden

Hækplanter og træer er rigtige fine, men de er også meget permanente. Det kan derfor være rigtig fint at supplere med nogle blomster eller mere årstidsbestemte planter, som du blot planter i krukker, så du kan skifte dem ud, når årstiderne skifter, eller bare når du ønsker, at der skal ske noget nyt.

Om sommeren kan det for eksempel være rigtig fint og præsentabelt med blomster i stærke og lyse farver, som bare emmer af sommer og sol. Om efteråret kan det derimod være en god ide med nogle mere hårdføre blomster i lidt mørkere farver, der passer til det smukke efterår.

Du kan både pynte med blomster i krukker og potter uden for din virksomhed, men også indenfor hvor medarbejderne og du selv kan se dem hele tiden. Det skaber bare glæde, når der er noget smukt at kigge på, uanset om det er en gård eller kontorvirksomhed, du driver.

Lad der blive lys i mørket

Når vi nærmere os de mørkere tider på året, kan lys i form af lanterne og lyskæder skabe meget glæde og hygge blandt dem, der kommer i din virksomhed. En mørk efterårs- eller vintermorgen kan man ikke andet end at blive glad, hvis der er lyskæder, der pryder virksomheden, når man ankommer.

Det skaber lidt glæde og tryghed blandt medarbejderne, når de ankommer i de mørke morgentimer. Derudover kan det også skabe en lidt hjemlige stemning, og det kan de fleste helt sikkert godt lide og vil finde rigtig hyggeligt.

Du kan også bruge lyskæder eller andet lys til at lyse et skilt eller anden information eller reklame op, hvis det ikke kan ses i mørket.

Hvis der tit og ofte kommer gæster til din virksomhed, kan de med garanti ikke undgå at blive glade, når de ankommer til din virksomhed fyldt med lys i træer, buske eller langs tagets kant.

Til jul kan du sågar vælge at pynte med julepynt, der kan lyse op i de mørke timer og ikke mindst bidrage til god julestemning for alle, der kommer i din virksomhed.

Lad det ydre afspejle virksomheden

Det ydre kan med stor fordel afspejle den type af virksomhed, du driver. Hvis det er en gård, kan du skabe idyl, mens du kan skabe et mere stringent ydre, hvis det er en salgsvirksomhed, du driver.

Det kan have betydning for det første indtryk, dine gæster får, når de kommer og besøger dig i din virksomhed eller skal til et vigtigt møde.

Hvis det ligner én stor ødelæggelse uden for din virksomhed, kan det hurtigt komme til at se ud som om, din virksomhed er sjusket, men det modsatte kan være gældende, hvis du sørger for at pleje de ydre rammer.

Du kan ligeså godt gøre bare en lille smule ud af de ydre rammer, fordi det bare ubevidst har en betydning for det, vi tænker, når vi skal besøge en virksomhed.

Du kan lige så godt sørge for, at dine gæster får et godt indtryk af dig og din virksomhed, og måske kræver det ikke meget mere end lidt blomster og en flot og velpasset hæk.

Sørg for, at det indre følger med

Det er selvfølgelig ikke bare nok med et præsentabelt ydre på din virksomhed. Det indre skal også følge med, så både dig selv, dine medarbejdere og eventuelle gæster føler sig velkommen indenfor.

Det kan du gøre på mange måder, og det behøver absolut heller ikke kræve det helt store. Det kan være med blomster og planter ved indgangen, en reception med et smilende ansigt og måske nogle sofaer eller stole, hvor gæster kan sidde behageligt og vente på deres aftale.

Det kan også være en god ide med en kaffeautomat, som en lille service til de gæster, der kommer til et møde.

Hvis du sørger for, at alle i din virksomhed føler sig velkommen fra de kommer ind, kan det brede sig til gladere medarbejdere og i sidste ende en god stemning, fordi det er et sted, hvor folk kan lide at være.

Tag medarbejderne med på råd

Hvis det er en mindre virksomhed, kan du overveje at tage dine medarbejdere med på råd, når du skal til at gøre noget ved det ydre. Det kan være de har nogle gode ideer, du kan bruge, men det kan også være en god ide for, at de føler sig hørt og lyttet til.

Du kan også vælge at sætte en dag af til at alle medarbejdere skal plante hæk, blomster eller sætte julepynt op, så det bliver et fælles og socialt projekt, hvor alle hygger sig en enkelt dag.