Mens der kommer flere og flere mørke skyer på efterårshimlen, er der absolut intet gråvejr, når det handler om afsætningen af dansk grisekød både i Europa og på verdensmarkedet.

- Det er fortsat en udfordring at trække priserne op i Europa, men det kommer med små skridt, og niveauet kommer derfor langsomt tættere på de priser, vi ser på verdensmarkedet. Efterspørgslen uden for Europa er rigtig god, og vi er gået fra, at det næsten udelukkende var Kina, der agerede prismæssigt trækdyr til, at det er de asiatiske markeder i bred forstand, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overordnet set er der en fin efterspørgsel på alle udskæringer, men det er særligt forender, bove og brystflæsk, der trækker priserne. Højst usædvanligt for årstiden er der et rigtigt godt marked for nakker, og her er det særligt eksporten til Asien der trækker.

- Vi arbejder målrettet på at optimere vores afsætning, så vi får mest muligt ud af den gode efterspørgsel. Det handler helt konkret om at få frosset de udskæringer ind, hvor merprisen i Asien er størst i forhold til Europa. Det kan lyde simpelt, men det er faktisk et større puslespil at få til at gå op, siger Lars Albertsen.