Hos Brdr. Rasmussen A/S har man til kartoffelsæsonen 2019 investeret i en ny kartoffeloptager. Kartoffeloptageren blev leveret med en standart hjulmontering med hjultræk, men allerede nu er hjulene skiftet ud til fordel for bælter på den grønne AVR-kartoffeloptager. Når det hydrauliske hjultræk tændes, er der både en mærkbar og synlig effekt når man kører i våd jord. Den nye kartoffeloptager er den tredje i flokken hos Brdr. Rasmussen, hvor den skal køre side om side med to Grimme kartoffeloptagere. Den ene af Grimme optagerne er også med hjultræk, men dette er ikke altid tilstrækkeligt i et vådt efterår.

rich-media-1
Få dages erfaring og stor tilfredshed fra Brdr. Rasmussen A/S.

- Vi var bekymret for om traktoren kunne klare opgaven når nu der ikke var bælter på den, men efter allerede en kort periode med bælterne er vi overbeviste om at det ikke er en nødvendighed, siger Mads Rasmussen, indehaver af Brdr. Rasmussen A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom Brdr. Rasmussen ikke har mange dages erfaring med bælterne, er de allerede nu ovenud tilfredse med beslutningen om at investere i bælterne. Bælterne er 762 millimeter bredde og er af mærket Zuidberg, som er en eftermonteret løsning til kartoffeloptageren. Selvom bælterne er eftermonteret, er de hos Brdr. Rasmussen imponeret over både trækkraften og styrken som bælterne giver.

- Det er syn for sagen når der kommer en 400 hestes traktor med tom vogn og sætter sig fast, hvorefter optageren kommer kørende stille og roligt igennem uden problemer selvom tanken er helt fuld, fortæller Mads.

rich-media-3
Trækkraften imponerer.