Agritechnica 2019, som løber af stablen fra den 10. november i Hannover, får besøg af den hidtil stærkeste roeoptager nogensinde: Ropa præsenterer nemlig en ny Tiger-version med hele 796 hestekræfter.

Tiger 6S hedder den nye optager, som får effekten leveret fra en 16,12-liters Volvo Penta-motor, som samtidigt yder et maksimalt moment på 3.650 Newtonmeter (Nm). Den opfylder Stage V-kravene uden brug af SCR-teknologi, hvilket betyder, at der ikke skal fyldes AdBlue på maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Den nye optager udstilles på Agritechnica 2019.

Stor automations fremtid

På Agritechnica er Ropa blevet tildelt en sølvmedalje for en udvigelse af R-Connect-systemet.

På den nye Tiger-optager er der monteret fire kamera'er, som automatik sender information til det online baseret R-Connect-system.

rich-media-3
De mange kameraer på den nye Ropa-optager er skyld i en sølvmedalje på Agritechnica, da kometeen fortæller, at dette er et vigtigt skridt i retningen mod total automation.

På den måde kan optageren fjernovervåges, og konsulenter, driftsledere og lignende kan hjælpe mindre erfarne chauffør i optager-processen.

Agritechnica prisbelønner systemet, da de fortæller, at dette er et vigtig step i retningen mod total automation på roeoptagere

Desuden er optageret udstyret med Ropas patenterede R-Soil-Protect undervogn med hydraulisk hældningskompensation og rullestabilisering bruger nu gyroskop på hver aksel til at måle acceleration og centrifugalkraft, så maskinen retter sig selv op i bakket og skråt terræn.

rich-media-5
Den nye kabine på Ropa Tiger 6S-optageren.
rich-media-6
Den nye Ropa Tiger 6S yder knap 800 hestekræfter og præsenteres på Agritechnica 2019.