På årets Økologi-Kongres bliver der på tre faglige møder sat fokus på det højaktuelle emne, recirkulering af næringsstoffer. Her kan kongresgæsterne blive klogere på, hvordan gyllen kan gøres mere effektiv ved at reducere ammoniakfordampningen, hvordan husholdningsaffald kan recirkuleres, og hvilke erfaringer økologiske landmænd har med biogas, skriver Seges i en pressemeddelelse.

Sven Hermansen, chefkonsulent i Seges Økologi Innovation fortæller, at der netop indenfor recirkulering af næringsstoffer sker en stor udvikling lige nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Økologi er defineret som en recirkulær tænkning, og der er gjort en stor indsats for at finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan udnytte de ressourcer, vi har til rådighed. Vi er nu ved at være så langt at vi kan begynde at tale om praktisk anvendelige løsninger indenfor økologisk recirkulering. Det er disse løsninger, vi blandt andet vil fortælle om på kongressen, lyder det fra Sven Hermansen.

Erfaringer med biogas

Biogasanlæg er spået at spille en vigtig rolle i fremtidens næringsstofforsyning af økologiske arealer, og derfor er det et af de emner, der bliver taget fat på under Økologi-Kongressen. I session C7 "Landmandserfaringer, udfordringer og bæredygtighed", kan kongresgæsterne høre praktiske driftserfaringer med biogas og blive klogere på, om biogas er den bæredygtige vej for økologisk næringsstofforsyning

Det er Michael Tersbøl, der er økologirådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark, der er ordstyrer under sessionen.

- Biogas er en multifunktionel løsning for økologisk landbrug, men det kræver også en stor indsats at få det i gang og drive det. Og er det bøvlet værd set i forhold til bæredygtighed og økonomi? Det er den vurdering, vi vil få fremlagt på økokongressens session C7, siger Michael Tersbøl.

Faglige møder

Det er Seges, Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer der står bag kongressen, som i år finder sted 20.-21. november på Vingsted Hotel og Konferencecenter. På Økologi-Kongressen er der 58 faglige møder, tid til netværk og mulighed for dialog med mange spændende aktører fra økologisektoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover at deltage i de faglige møder, har kongresdeltagerne også mulighed for at besøge udstillerområdet i konferencecenterets hal 1. På standene kan gæsterne ved selvsyn orientere sig i den mangfoldighed af produkter, organisationer, forskningsprojekter, firmaer og nyskabelser, der findes inden for det økologiske område.

Ifølge Asmund Birkals, der er udstillingskoordinator på kongressen, er dette en god mulighed for at netværke mellem de faglige møder.

- Der er stadig mulighed for at tilmelde sig som udstiller på kongressen, og vi håber, at mange vil benytte muligheden. Det er et rigtig godt sted for organisationer, foreninger og virksomheder at profilere sig og komme i dialog med andre fra økologi-sektoren, siger Asmund Birkals.