Abonnementsartikel

Hanne Knude Palshof er på valgt til ny formand for Den Danske dyrlægeforening på Dyrlægernes Årsmøde.

Hanne Knude Palshof er 54 år og har efter 25 år som uddannet dyrlæge stor erfaring inden for hele det veterinære arbejdsfelt. Primært inden for familiedyrspraksis, men hun har også været ansat i kødkontrollen på slagterier og undervist veterinærsygeplejerskestuderende, skriver dyrlægeforeningen i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig til at forsætte det gode arbejde, der pågår i Dyrlægeforeningen, siger Hanne Knude Palshof.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dyrlægefaget har gennemløbet en stor udvikling, og i dag arbejder dyrlæger inden for mange brancher. Det gælder naturligvis det traditionelle arbejde med dyrearterne og fødevarer, men også biotek og pharma beskæftiger mange dyrlæger. Dyrlægeforeningen favner hele dette spektrum, og den enhedsforening er jeg stolt over at stå i spidsen for.

- Jeg vil også glæde mig til at fortsætte det gode samarbejde, vi har med Fødevarestyrelsen og KU for blot at nævne nogle, siger Hanne Knude Palshof.

- Internationalt er Dyrlægeforeningen en organisation, der bliver lyttet til. Vi har gode kontakter til internationale veterinære organisationer og EU, hvor store dele af vores lovgivning bliver grundlagt. Det arbejde finder jeg meget spændende, og jeg ser frem til at udvikle området yderligere, siger Hanne Knude Palshof.

Hanne Knude Palshof bliver den første kvindelige dyrlæge på formandsposten i Dyrlægeforeningens 170-årige historie. Hun efterfølger Carsten Røjkjær Jensen, der har været formand for Den Danske Dyrlægeforening de seneste seks år.