Abonnementsartikel

I landbruget i dag, hvor der er mangel på arbejdskraft, handler det om at kunne fastholde sine gode medarbejdere. SLF giver på et kursus redskaber i forhold til ledelse og medarbejderfastholdelse og -motivation.

I landbruget er ledere blevet opmærksomme på, hvad god ledelse betyder for fastholdelse af medarbejdere og for medarbejdertrivsel- og motivation, skriver SLF i en pressemeddelelse. I takt med, at landbrugsvirksomhederne vokser, og der bliver flere ansatte, stiger behovet for udvikling af virksomhedens ledere også.

Konkrete værktøjer

SLF har i den forbindelse sammensat et praktisk orienteret lederkursus med konkrete værktøjer, der kan bruges i hverdagen for at hjælpe landmanden til at blive en bedre arbejdsgiver og til at skabe gode resultater.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil hjælpe landmanden med at skabe gode resultater gennem andre, og hjælpe ham til at blive en bedre leder. Når medarbejderen synes, det er et godt og attraktivt sted at være, og de trives, så vil det også smitte af på produktionen og på muligheden for at fastholde gode medarbejdere, siger teamchef i HR & Arbejdsgiverservice, Conni Tetens, som pointerer, at kurset løber over en overskuelig tidsperiode.

Åben og ærlig dialog

På ledelseskurset er der lagt vægt på, at kursisterne får en praktisk tilgang til ledelse med konkrete værktøjer, som hurtigt kan bruges i hverdagen derhjemme. I den forbindelse får kursisterne små opgaver, som de hver gang skal arbejde videre med derhjemme. Og på kurset næste gang fortæller de så, hvordan udfordringen var blevet løst, eller hvordan de var kommet videre med udfordringen.

Flere af deltagerne fortæller blandt andet, at de er blevet bedre til at have en åben og ærlig dialog og en mere positiv tilgang til opgaver og arbejdsfordeling. Og at de har lært, hvor vigtigt det er at kunne motivere medarbejderne og sætte sig i deres sted.

Gennem medarbejderne

Landmand og formand for SLF, Christian Lund, pointerer, hvor vigtigt god ledelse i landbruget er:

- Landbrug i dag er moderne produktionsvirksomheder. Bedrifterne er blevet større med flere medarbejdere, og det handler både om praktiske opgaver og mere administrative opgaver, skriver SLF i pressemeddelelsen. Det stiller krav til landmændene, ikke mindst i forhold til ledelse. Man skal drive produktionen gennem sine medarbejdere. Formår man ikke at motivere og udfordre sine medarbejdere tilstrækkeligt, og føler de ikke, at de bliver hørt eller udvikler sig på arbejdspladsen. Så er der risiko for, at de dygtigste medarbejdere forsvinder, siger Christian Lund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Redskaber til ledelse

På kurset vil kursisten høre om, hvordan man leder og kommunikere bedst muligt. Hvordan man forebygger og håndterer konflikter, inden de eskalerer og skader både samarbejde og trivsel. Man vil få kendskab til forskellige måder at afvikle personale samtaler/møder på. Kursisten vil få redskaber til at håndtere, hvordan man som leder arbejder med forventningsafstemning. Samt redskaber til at bevare roen og overblikket, når den daglige drift presser på.

Kurset består af et modul, der forløber over fire gange og et opfølgningsmodul over 2 gange. Første modul starter 28. oktober 2019.

Man kan læse mere om kurset, pris og tilmelding på slf.dk