Højteknologiske virksomheder er godt i gang med at kopiere mælkeproteiner ved at dyrke stamceller i gæringstanke. Denne teknologiske udvikling kan tage så meget fart i de kommende år, at kopiproteiner i 2030 vil være fem gange billigere end animalsk protein.

Det fremgår af en ny rapport fra tænketanken RethinkX.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge rapporten vil udviklingen bare tage endnu mere fart således, at kopiprotein kun vil koste en tiendedel af, hvad animalsk protein koster i 2035.

Og der vil ikke kun blive tale om billigere proteiner. Fødevarerne, der bliver produceret ved hjælp af disse, vil også blive mere næringsrige, mere velsmagende og lettere at have med at gøre. Desuden vil udbuddet af forskellige fødevarer bliver større end nogensinde, hedder det i rapporten.

Tænketanken tøver ikke med at udråbe denne udvikling som den vigtigste, hurtigste og mest betydende disruption inden for produktion af fødevarer, siden mennesket for 10.000 år siden begyndte at dyrke jorden og holde husdyr.

Konsekvenserne af denne udvikling vil få uoverskuelige konsekvenser for landbruget. Rapporten forudser, at antallet af amerikanske malkekøer vil være halveret om ti år.

Rapporten kan hentes her:

Artiklen fortsætter efter annoncen

https://www.rethinkx.com/food-and-agriculture#food-and-agriculture-download