Landmand Anders Nielsen var heldigvis hurtig til at reagere, da han hørte gnister fra nabogården.

Mandagen blev ikke helt som landmand Anders Nielsen fra Gelsted på Fyn havde regnet med. Anders Nielsen sad i køkkenet på sin egen gård, og døren var åben ud til, da han pludselig hørte gnister. Han vidste med det samme, hvor det kom fra, for det var ikke første gang, han havde hørt den lyd - der havde nemlig været en lignende episode for to år siden.

Han løb derfor ud til bilen, og kørte over til nabogården, som ligger cirka 200 meter væk.

Da han kom til gården, mødte han et ubehageligt syn. For den lastbil, der havde været ved at læsse sin last af, havde ved et uheld ramt en højspændingsledning.

- Der var gået ild i dækkene, og chaufføren stod på trinbrættet til førerhuset, mens han ringede 112. Han havde ikke mulighed for at komme væk fra lastbilen på grund af faren fra højspændingsledningerne, fortæller Anders Nielsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Da chaufføren fik øje på Anders Nielsen, råbte han straks, at han skulle køre helt tæt på med bilen. Og landmanden brugte ikke lang tid på at overveje situationen, og kørte straks hen ved siden af lastbilen for at hjælpe, så chaufføren kunne hoppe over på bilens tag. I det samme som chaufføren ramte bilens tag med fødderne, eksploderede et af dækkene.

- Han blev ramt af dækket og fløj op over bilen og landede et par meter bag. Heldigvis var det så langt væk fra strømmen, at han ikke blev ramt, siger Anders Nielsen.

Anders Nielsen skyndte sig derefter ud af bilen for at se til chaufføren og ringe efter hjælp.

Lastbilchaufføren blev kørt til sygehuset, men er ifølge Anders Nielsen okay omstændighederne taget i betragtning.

- Chaufføren kom tilbage, efter at være blevet udskrevet fra sygehuset, for at snakke med mig i går aftes. Han var lykkelig, og jeg fik en ordentlig krammer af ham, fortæller Anders Nielsen, der stadig er noget chokeret over oplevelsen.

- Jeg fik kun ødelagt en rude i bilen. Der skete ikke noget med mig, men især i går, et par timer efter, kunne jeg godt mærke, at det havde været en voldsom oplevelse, fortæller Anders Nielsen.

Flere brandbiler dukkede op for at slukke branden, men den havde så godt fat i lastbilen, at den er endt med at være helt udbrændt.