Abonnementsartikel

Det er godt 80 års erfaring, der forsvinder, når to af Sagros' ansatte går på pension. Revisor i Sagro Regnskab Frede Nielsen har været ansat i 42 år, mens økonomirådgiver Niels Juhl Kristensen har været ansat 43 år.

To af Sagros' medarbejdere går på pension i september. Frede Nielsen fra Naur ved Holstebro var som 21-årig den absolut yngste på holdet af teknologer på Vejlby Landbrugsskole dengang i 1970'erne. Efter uddannelsen tog han en kort afstikker til Hillerød, før jobbet som økonomikonsulent på Landbrugscentret i Herning blev ledigt 1. september 1977.

Det var et landbrug i krise, han kom ud til. Dengang var det blandt andet rentesatser på 20 procent, der gjorde det svært for landmændene. Store gældsposter til foderstoffer og anden løs gæld var en del af dagligdagen, og flere landbrug endte med tvangsauktion. Langt de fleste kom dog godt igennem krisen. Frede Nielsen var med i mange møder mellem kreditgivere og landmænd for at finde gode løsninger, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De bedste dage har altid været, når jeg har været med til at lave en økonomisk god forretning, eller vi har fået medhold i en sag ved Skat eller Ankestyrelsen, fortalte han, da han blev interviewet ved sit 40 års jubilæum.

Erstatningsager

Niels Juhl Kristensen har arbejdet med tal, erstatninger og start af selskaber gennem to årtier. Han er landmandssøn fra Gamst ved Vejen, som den anden af i alt seks søskende.

Han havde overvejet at skulle overtage gården med 30 køer og 30 hektar, men tiden var ikke længere til, at en familie kunne leve af et landbrug af den størrelse.

Han fik i stedet job i det, der dengang hed Konsulentsammenslutningen, der lå på Poppelvej i Herning. På det tidspunkt havde foreningen omkring 1000 kunder, og Niels Juhl Kristensen betjente små 120 af den

Ud over det traditionelle regnskab og rådgivning har han haft et utal af sager omkring etablering af virksomheder, hvor han har assisteret landmænd med at sikre deres virksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den anden store gruppe af opgaver har været en stribe erstatningssager i forbindelse med de to motorveje, der gennem hans periode er blevet etableret i området. Det er i alt blevet til 280 erstatningssager.

- Jeg har aldrig fået skæld ud på grund af regnskaberne, men omkring ekspropriationerne var der mange følelser på spil, selv om jeg hele vejen stod på landmændenes side, fortalte han, da han havde 40 års jubilæum.