Abonnementsartikel

Klimaet står øverst på dagsorden, når Østdansk Landboforening inviterer til debat med direktør i L&F Anne Arhnung.

Det bliver første gang i rollen som administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, at Anne Arhnung besøger Østdansk Landboforening i Rønnede. Og klimaet står øverst på dagsorden, når Østdansk Landboforening inviterer til debat, for hvordan kan landbruget være med til at løse fremtidens mange klimafordringer?, skriver Østdansk Landboforening i en pressemeddelelse.

- Der er mange centrale emner, vi skal vende og tage stilling til, når samtalen falder på klima. Alt hvad der har med det emne og bæredygtighed at gøre, fylder i medielandskabet og i landbruget - men også politisk under valgkampen og i det efterfølgende forståelse-papir, regering udfærdigede. Danmark skal samlet set reducere med 70 procent Co2 frem til 2030. Vores erhverv står for cirka 20 procent af udledningen, og derfor skal vi selvfølgelig også bidrage til løsninger, forklarer Anne Arhnung.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og spørgsmålene trænger sig på, for hvordan arbejder dansk landbrug samlet videre?

- Hvordan skal vores landbrug se ud i fremtiden, hvordan kan vi bedst håndtere internationale forpligtigelser, de spørgsmål og mange flere skal tales igennem med landmanden, og jeg ser frem til den sparring.

Klimaeffektivt landbrug

I visionsfolderen Klima-neutral 2050 fra Landbrug & Fødevarer understreger Anne Arhnung og formand Martin Merrild, at vi skal tænke større end Danmark. Vi står overfor en global udfordring, og her skal landet mod nord vise omverden den bæredygtige vej fremad.

- Vi har et af de mest klimaeffektive landbrug i hele verden, vi er dygtige og bevidste om vores ansvar. Og blandt andet derfor arbejder vi benhårdt henimod at være klimaneutral i 2050. Samtidig tænker vi, at der bliver brug for alle de fødevarer vores land kan producere. Middelklassen bliver større og større ude i verden, og vi er blandt de bedste til fødevareproduktion.

- Nogle vil selvfølgelig mene, at vi ikke skal udvikle os, men at landbruget skal fjernes i større eller mindre grad. Vi mener, det er mere konstruktivt at arbejde henimod et klimavenligt mål og udvikle landbruget til at blive endnu mere bæredygtigt i stedet for at afvikle erhvervet. Hvorfor stoppe med at gøre noget, vi er blandt de bedste til?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klimadebat med Anne Arhnung foregår torsdag 3. oktober hos Østdansk Landboforening, Center Allé 6 i Rønnede.