Abonnementsartikel

Kopenhagen Fur laver rådgivningspakke, der skal hjælpe den enkelte avler til at blive bedst mulig klædt på til finansieringmøde i banken.

2019 er et svært år for danske minkavlere. Besætningerne kører med driftsunderskud, og mange avlere er afhængige af ekstern finansiering for at kunne fortsætte.

Kopenhagen Fur lancerer en rådgivningspakke, der tilbydes alle medlemmer i samarbejde med 10 rådgivningscentre, hvoraf LandboThy er en af samarbejdspartnerne. Rådgivningspakken skal klæde den enkelte avler bedst muligt på til et budgetmøde i banken, hvor aftale om næste års finansiering kommer på plads, skriver Landbo Thy.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rådgivningspakken er en hjælpende hånd. Det er naturligvis den enkelte virksomhedsejer, der skal tage ansvar for egen situation, men pakken kan give noget struktur i beslutningsprocessen, og den giver banken det bedst mulige grundlag for at træffe beslutning om at stille finansiering til rådighed. Samtidig har pakken et forløb, som skal gøre den enkelte avler mere konkurrencedygtig i fremtiden, siger bestyrelsesformand Tage Pedersen.

Kopenhagen Fur tilbyder avleren et udlæg på 10.000 kroner i forskuddet på salgsprovenu for sæson 2020/2021 til gennemførsel af rådgivningsforløbet. Det beløb kan ikke dække hele omkostningen, så man skal selv være parat til at investere i projektet.

10 rådgivningcentre

For at kunne få glæde af rådgivningspakken, skal minkavlerne indgå en aftale med ét af de 10 rådgivningscentre, herunder LandboThy, hvor man forpligter sig til at følge årshjulet og til at udfylde virksomhedspræsentationen. Man forpligter sig også til at bruge Fur Apps til dataopsamling. Kopenhagen Fur modtager adgang til eller kopi af virksomhedspræsentation, handlingsplan samt selvfølgelig data i Fur Apps, skriver Landbo Thy.

- Rådgivningscentret forpligter sig til at klæde avleren bedst muligt på til mødet med banken, herunder at sørge for at virksomhedspræsentationen gennemgås og udfyldes. Rådgiveren skal deltage i de fastsatte bankmøder i Årshjulet, og rådgiveren skal være tovholder på alle møder beskrevet i Årshjulet ligesom rådgiveren skal udføre alle aktiviteter i Årshjulet, hvor rådgiveren står som den udøvende part, skriver Landbo Thy.