Abonnementsartikel

Sagro holdt majsdag med små 100 deltagere.

Tirsdag den 17. september arrangerede Sagro den traditionsrige majsdag i sortsforsøget ved Bramming, skriver Sagro i en pressemeddelelse. Her deltog 95 interesserede landmænd samt branchefolk deriblandt rådgivere og repræsentanter fra majsforædlingsfirmaerne.

Vanen tro gennemgik Martin Mikkelsen fra Seges et udpluk af de sorter, som dyrkes i Danmark og uddybede sorternes styrker og svagheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sagros kvægrådgiver Niels Justesen fortalte blandt andet om fordøjelighed og tørstofindhold i majsensilage og betydningen i forhold til mælkeydelse og fedtindhold i mælken. Begge dele varierer fra sort til sort og er derfor vigtige at se nærmere på, når valget af sorter til kommende års majsdyrkning træffes.

Sagros Grovfoderrådgiver Erik Helbo Bjergmark fremviste problemukrudt i majsen, Grøn Skærmaks og Hanespore og forklarede vigtigheden i at få lavet et godt sædskifte og en strategisk indsats for at bekæmpe de fremherskende ukrudtsarter.

Til sidst kunne Ken Brink fra KWS berette om, hvordan KWS satellitbaserede tørstof monitering af majsmarker kommer til at virke i fremtiden, skriver Sagro i pressemeddelelsen.