Abonnementsartikel

Statsminister Mette Frederiksen har i en tale hos Dansk Industri sagt, at hun ønsker en klimalov om tre måneder.

Statsminister Mette Frederiksen (S) roste i dag Dansk Industri for at fremsætte et mål om at få reduceret CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Dermed er der harmoni mellem industriens og regeringens mål.

På denne baggrund sagde statsministeren i en tale til Dansk Industri, at hun ønsker en klimalov på plads inden jul. Dette fremgik af et livestream fra DI Topmødet i dag tirsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en fornøjelse med et dansk erhvervsliv, der klogt, samlet og grønt går ind i vores fælles fremtid. I har behov for en regering, der er mindst lige så ambitiøse som jer.

- Vi ved godt, at det er jer, der driver Danmark fremad. Det viser I med en helhjertet opbakning til regeringens klimamålsætning, sagde statsministeren.

Mette Frederiksen har nu inviteret erhvervslivet til møder på Marienborg, så man sammen kan lave en plan for, hvordan man når det fælles mål.

- Vi har tidligere i Danmark vist, at det grønne kan blive til guld. At vi kan utroligt meget, når vi løfter i flok. Vores målsætning er historisk høj. Vi gør det af hensyn til klimaet, men også af hensyn til jer, lød det fra statsministeren.